Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τρόμος σε αεροπλάνο για Αθήνα: Απειλούσε να το ανατινάξει με το Κοράνι στο χέρι (VIDEO)

Πανικός σε πτήση από Παρίσι για Αθήνα

Έντονη αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης σε πτήση από το Παρίσι με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ένας εκ των επιβατών συμπεριφερόταν παράξενα από την αρχή, αφού την ώρα που έμπαινε στο αεροπλάνο τραγουδούσε και φώναζε.  Όπως είπε στο protothema.gr επιβάτης της πτήσης Α3613 της Aegean, που αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» της γαλλικής πρωτεύουσας και προσγειώθηκε περί τις 22:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας, περίπου δέκα λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου, ένας από τους επιβάτες άρχισε να φωνάζει, να τραγουδάει και να απαγγέλει στίχους από το Κοράνι.

Δείτε βίντεο του flashnews.gr:

Για λόγους ασφαλείας, το πλήρωμα δεν σέρβιρε φαγητό, προκειμένου να μην χρησιμοποιήσει ο άντρας τα μαχαιροπίρουνα. Παράλληλα, οι επιβάτες που καθόταν κοντά του μεταφέρθηκαν στην πρώτη θέση και στις θέσεις των αεροσυνοδών, αφού χτυπούσε τα καθίσματα τους. Κάποιοι από τους επιβάτες ήταν έτοιμοι μάλιστα να τον κρατήσουν, σε περίπτωση που πλησίαζε τις εξόδους κινδύνους.

Κάποια στιγμή ο επιβάτης, σε εμφανώς έξαλλη κατάσταση, εμφάνισε το Κοράνι και άρχισε να φωνάζει ότι θα ανατινάξει το αεροπλάνο και ότι θα τους τιμωρήσει όλους ο Αλλάχ. Ο πιλότος και το πλήρωμα και ο επικεφαλής των ιπτάμενων συνοδών, όπως φαίνεται στο βίντεο, αντιμετώπισαν άψογα και με επαγγελματισμό το περιστατικό, ενώ ενημερώθηκε ο πύργος ελέγχου του Ελ. Βενιζέλος.

Έγινε προσαγωγή του επιβάτη στην Αθήνα

Όταν το αεροσκάφος τύπου Airbus A321 προσγειώθηκε -χωρίς καμία καθυστέρηση, βάσει προγράμματος- στο «Ελ. Βενιζέλος», άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., που είχαν ειδοποιηθεί και βρίσκονταν στο σημείο, προσήγαγαν τον άντρα. Σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία, ο επαγγελματισμός των μελών του πληρώματος της Aegean, ήταν αυτός που συνέβαλε στο να μην δημιουργηθεί πανικός και να κυλήσουν τελικά ομαλά στην πτήση, μέχρι τον τελικό της προορισμό.

Σε βάρος του 36χρονου άντρα, με καταγωγή από την Γαλλία, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη ασφάλειας πτήσης.

Με πληροφορίες από protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη
Η ελληνική οπτική απέναντι στις Ευρωεκλογές σχεδόν έχει εξοστρακίσει τη λέξη Ευρώπη από τις προγραμματικές διακηρύξεις
Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη