Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτιά εκτός ελέγχου στην Εύβοια - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (VIDEO)

4 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ οι φλόγες

Μνήμες εφιαλτικές με την πρώτη μεγάλη ζέστη του καλοκαιριού ξυπνούν στην Εύβοια, που περνά ένα δύσκολο βράδυ. Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα πίσω από το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. στο Μηλάκι, συνεχίζει να «τρέχει» ανεξέλεγκτη μέσα στο σκοτάδι.

Χωρίς καμία δυνατότητα να προσεγγίσουν τις φλόγες οι πυροσβέστες στο Αλιβέρι, προσπαθούν να βρουν τρόπους για να ανακόψουν το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς. Το παρήγορο είναι ότι δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και ότι η βλάστηση στο συγκεκριμένο βουνό είναι περιορισμένη.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η φωτιά άρχισε να πλησιάζει το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ελπίζουμε η φωτιά όταν θα φτάσει στο νταμάρι να περιοριστεί ενώ παράλληλα το άλλο μέτωπο προσπαθούμε να το πιάσουμε σε ένα σημείο πριν φτάσει στον Προφήτη Ηλία. Αν περάσει από εκεί τα πάντα γίνονται δύσκολα».

Ο αντιδήμαρχος συμπλήρωσε πως «ήδη κινούνται μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα προς τον Προφήτη Ηλία για να δημιουργήσουν μια προστατευτική ζώνη πριν φτάσει εκεί η φωτιά».

Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το απόγευμα και πριν πέσει το σκοτάδι επιχείρησε και ένα αεροσκάφος ωστόσο το σκοτάδι δεν του επέτρεψε να συνεχίζει τις ρίψεις νερού.

Η Εύβοια «πνιγμένη» στον καπνό

Όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος «οι καπνοί έχουν σκεπάσει ένα μεγάλο μέρος από την Εύβοια. Το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι ορατό από πάρα πολλά χιλιόμετρα. Η φωτιά ανεβαίνει, κατεβαίνει βουνά και συνεχίζει να καίει χωρίς προς το παρόν να απειλεί κατοικημένες περιοχές και τα εργοστάσια της ΔΕΗ και της ΑΓΕΤ Ηρακλής».

Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται πάνω από 55 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα ενώ υπάρχουν μηχανήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας μαζί με υδροφόρες, χωρίς όμως να μπορούν να προσεγγίσουν τις φλόγες και να σβήσουν την φωτιά.

«Είναι πολύ δύσκολο σημείο. Η νύχτα θα είναι μακριά. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και θα παραμείνουμε όλο το βράδυ» τονίζει ο κ. Νίκος Μπαράκος ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και εθελοντές οι οποίοι βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία για να περιορίσουν το πέρασμα της φωτιάς.

Πηγή: newsit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστές οι τράπεζες για 5 μέρες – Ποιοι μισθοί θα καθυστερήσουν να «φανούν»
Κατεβάζουν «ρολά» οι τράπεζες για πέντε συνεχόμενες μέρες – Τι θα γίνει την Πρωτομαγιά και το Πάσχα, πώς επηρεάζονται οι μισθοδοσίες
Κλειστές οι τράπεζες για 5 μέρες – Ποιοι μισθοί θα καθυστερήσουν να «φανούν»