Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καύσωνας «Κλέων»: «Καμίνι» το επόμενο 48ωρο – Πότε έρχονται μελτέμια (VIDEO)

thessaloniki-kafsonas-zesti

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία και την επόμενη εβδομάδα – Τι λένε Κολυδάς και Σιούτας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα καύσωνα που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ονόμασε «Κλέων» με τους ειδικούς να συστήνουν να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες για να προστατευτούμε από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καύσωνας «Κλέων» θα κάνει από σήμερα την εμφάνισή του, εκτοξεύοντας τη θερμοκρασία σε έως και 43 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές. Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις των μετεωρολόγων, από το Σάββατο και την Κυριακή η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, αλλά στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας φαίνεται ότι θα έχουμε εξάρσεις και θα παραμείνουμε γενικά σε υψηλές θερμοκρασίες

 

«Καλά νέα από το Σάββατο» - Η ανάρτηση Κολυδά

Σε ανάρτησή του, ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς επισήμανε ότι «υπάρχουν και καλά νέα» σε ό,τι αφορά τον καύσωνα καθώς «το μελτέμι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ από το Σάββατο στο Αιγαίο, θα δράσει όχι μόνο ανασταλτικά στην άνοδο του υδραργύρου, αλλά θα προκαλέσει και πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά».

Ο κ. Κολυδάς διευκρίνισε ότι παρότι το μελτέμι θα μπει από το μεσημέρι του Σαββάτου «λόγω θερμικής αδράνειας, η πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά θα φανεί Κυριακή και Δευτέρα».

Το tweet του Θοδωρή Κολυδά:

 

 

Μιχάλης Σιούτας: «Θα λιγοστέψουν τα 40άρια»

Από την πλευρά του ο Διδάκτορας Μετεωρολογίας ΑΠΘ, Μιχάλης Σιούτας, που μίλησε στην ΕΡΤ είπε ότι περιμένουμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες το επόμενο 48ωρο με την αυριανή μέρα (Παρασκευή 14/7) να είναι θερμότερη. «Μπήκαμε ήδη στη ζώνη του καύσωνα. Είχαμε χτες 40 βαθμούς, 40 με 41 περιμένουμε σήμερα. Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία στους 39 βαθμούς Κελσίου. Η αυριανή μέρα θα είναι η θερμότερη με 41 – 42 τοπικά. Μπορεί να δούμε και υψηλότερες τιμές 43 και 44 στις γνωστές θερμότερες περιοχές στη Θεσσαλία, Στερεά, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο και στις νησιωτικές περιοχές. Στη νότια Κρήτη μπορεί να έχουμε 39 με 40 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου επίσης Δωδεκάνησα και στην Κρήτη 35 με 37, τοπικά 38. Το Σάββατο έχουμε μια μικρή υποχώρηση στη Βόρεια Ελλάδα όπου οι μέγιστες τιμές θα είναι στους 38 με 39, θα παραμείνουν όμως υψηλές και το Σάββατο στους 42 με 43 τοπικά πιθανόν και 44 στην κεντρική και νότια χώρα»

Όπως εξηγεί το Σάββατο (15/7) θα είναι δύσκολη μέρα αλλά από την Κυριακή που ενισχύεται περισσότερο το μελτέμι θα έχουμε μια υποχώρηση στην Ανατολική Ελλάδα. «Θα είναι μια ανακούφιση. Στη Βόρεια Ελλάδα δεν θα ξεπερνά τους 38. Στην Ανατολική Ελλάδα τους 39 βαθμούς. Θα λιγοστέψουν τα 40άρια από την Κυριακή και τη Δευτέρα επίσης, αλλά και την Τρίτη φαίνεται να παραμένουν σε υψηλές τιμές. Τα μέτρα και οι οδηγίες θα πρέπει να εφαρμόζονται».

Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας φαίνεται ότι θα έχουμε εξάρσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, και θα παραμείνουμε γενικά σε υψηλές θερμοκρασίες. «Το καλό στοιχείο είναι τα λιγότερα 40άρια από την Κυριακή. Αρκετή ζέστη όμως και για αυτό θα πρέπει να έχουμε αυξημένη προσοχή και ευχόμαστε να μην έχουμε αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών καθώς ενισχύεται το μελτέμι κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, όπου θα έχουμε 6 και 7 μποφόρ» καταλήγει.

Δείτε τις δηλώσεις του:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας μετά τις ταυτόχρονες φωτιές
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας μετά τις ταυτόχρονες φωτιές
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους