Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα Μάκρη: Τουλάχιστον 3 λεπτά έμεινε η 10χρονη στον πάτο της πισίνας (VIDEO)

«Το παιδί είχε φάει και έβγαζε τροφή από το στόμα όσο δεχόταν τις πρώτες βοήθειες», είπε γιατρός που ήταν στο σημείο

Συγκλονίζει η τραγωδία στην Νέα Μάκρη με τον πνιγμό μίας 10χρονης σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών το απόγευμα της Κυριακής (16/7). Η οικογένεια του κοριτσιού παραθέριζε στο χώρο και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει, όταν λίγο πριν τις 18:00 και ενώ η μητέρα φόρτωνε το αυτοκίνητο, το κοριτσάκι έπαιζε με φίλο της κοντά στην πισίνα. Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, φαίνεται πως πέταξε τη μάσκα της στο νερό και βούτηξε να την πιάσει, όπου έμεινε τουλάχιστον 3 λεπτά στον πάτο της πισίνας.

Μία γυναίκα γιατρός που προσπάθησε να σώσει το παιδί, ισχυρίστηκε στην ΕΡΤ ότι το παιδί έβγαζε τροφή από το στόμα. «Το παιδί είχε φάει» είπε σημειώνοντας πως το παιδί έβγαζε φαγητό από το στόμα την ώρα που δεχόταν τις πρώτες βοήθειες για τουλάχιστον 20 λεπτά. Το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα, στο Κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε, να διαπιστώνεται ο θάνατός του.

Στο σημείο όπου πνίγηκε το παιδί υπήρχαν δύο ιδιώτες γιατροί, ένας από τους οποίους της έκανε ΚΑΡΠΑ, πριν έρθει το ΕΚΑΒ. Στον χώρο του συγκροτήματος έφτασαν μέσα σε 12 λεπτά 2 μηχανές του ΕΚΑΒ, ενώ αργότερα έφτασε και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό.

 

«Το παιδί είχε φάει – Το ασθενοφόρο έκανε σαράντα λεπτά να έρθει»

Για τις δραματικές προσπάθειες που έκανε για να σώσει τη δεκάχρονη στη Νέα Μάκρη μίλησε στην ΕΡΤ μια από τους γιατρούς που βρισκόταν στο χώρο και προσπάθησε να την επαναφέρει με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, αποκαλύπτοντας ότι το παιδί που είχε καταναλώσει φαγητό νωρίτερα ήταν ακόμα εν ζωή όταν το ανέσυραν από την πισίνα.

«Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Έβγαζε το παιδάκι πολύ τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει» ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το ασθενοφόρο που κλήθηκε στο σημείο να συνδράμει άργησε γιατί χάθηκε στη διαδρομή.

«Το ασθενοφόρο έφτασε σε σαράντα λεπτά, ίσως και παραπάνω» ανέφερε περιγράφοντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες τόσο της ίδιας αλλά και ενός άλλου ιδιώτη γιατρού να σώσουν το άτυχο κοριτσάκι. «Μετά ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και ένας διασώστης ο οποίος συμπτωματικά περνούσε απ΄ έξω», ανέφερε.

Όσον αφορά τη 10χρονη δήλωσε ότι την γνώριζε από τις ημέρες παραμονής της στο κατάλυμα. «Ήταν πολύ καλή κολυμβήτρια, πολύ καλό παιδί» είπε δηλώνοντας ότι στο χαμό του συνετέλεσε το ότι είχε φάει πριν πέσει στην πισίνα.

Η ίδια αποκάλυψε ότι το παιδί ήταν εν ζωή όταν το έβγαλαν από την πισίνα αλλά δεν τα κατάφερε στη συνέχεια. «Το παιδάκι αντιδρούσε» όταν το έβγαλαν είπε εμφανώς συγκλονισμένη για την τραγική απώλεια. Βρισκόμαστε λοιπόν στο συγκρότημα κατοικιών εδώ στη Νέα Μάκρη που παραθέριζε με τους γονείς της η 10χρονη. Μια τετραμελής οικογένεια, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε να πούμε ότι μετά τις 6 το απόγευμα μητέρα ήθελε να αδειάσει το δωμάτιο, να φορτώσει το αυτοκίνητο, οπότε το κορίτσι σύμφωνα με πληροφορίες έπαιζε με ένα φίλο του στην πισίνα στο βάθος.

» Το περιστατικό του πνιγμού συνέβη όταν η 10χρονη έπαιζε στην πισίνα του συγκροτήματος με ένα άλλο παιδί, την ώρα που η μητέρα της φόρτωνε το αυτοκίνητο για να αναχωρήσουν. Μετά από τις προσπάθειες που έγιναν στο σημείο το παιδί μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό.

Δείτε τις δηλώσεις της γιατρού:

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτομαγιά: Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ με στάση εργασίας η Θεσσαλονίκη – Για ποιες ώρες
Ποιες ώρες δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία – Συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία για την Πρωτομαγιά
Πρωτομαγιά: Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ με στάση εργασίας η Θεσσαλονίκη – Για ποιες ώρες