Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέο κύμα καύσωνα - Το Σαββατοκύριακο ίσως είναι το πιο ζεστό του καλοκαιρού (VIDEO)

Ακόμη πιο ψηλά αναμένεται να φτάσουν οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες – Για αρκετές μέρες πάνω από τους 40

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη θερμική έξαρση - όρο που χρησιμοποίησε η ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα των επόμενων ημερών - είναι οι μετεωρολόγοι καθώς τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν θερμοκρασίες ακόμα πιο υψηλές σε σχέση με αυτές που βιώσαμε τα προηγούμενα 24ωρα με τον καύσωνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, το Σαββατοκύριακο που έρχεται μπορεί να είναι το θερμότερο του φετινού καλοκαιριού.

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου από την Πέμπτη και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για αρκετές ημέρες, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, δημοσίευσε χάρτη στο twitter αναφέροντας στην ανάρτησή του ότι «οι υψηλές οι τιμές του αντικυκλώνα στον Ευρωπαϊκό Νότο και η έντονη θερμή μεταφορά στις κατώτερες στάθμες, ιδιαίτερα την Παρασκευή και το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα οδηγήσουν σε μεγάλη διάρκεια της ζέστης».

Κατά τον κ. Κολυδά «από ερχόμενη Δευτέρα και από τα Βόρεια διαφαίνεται υποχώρηση».

 

Χειρότερη η ζέστη το Σαββατοκύριακο λέει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Μέρα-μέρα θα ανεβαίνει η θερμοκρασία πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου από την προσεχή Πέμπτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο. «Θα φτάσουμε και τους 43 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και η άνοδος θα είναι καθημερινή με χειρότερη ημέρα την Κυριακή. Αν δυσκολεύτηκε κάποιος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κάπως έτσι θα είναι και αυτό που έρχεται για να μην πω χειρότερα» πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «από Δευτέρα θα πάρουμε μια ανάσα, μην φανταστείτε πάντως από τους 43-44 βαθμούς Κελσίου θα πάμε στους 40. Το πότε θα τελειώσει η ζέστη στη χώρα δεν μπορούμε να το πούμε».

Τις δύσκολες συνθήκες που έχουν προκαλέσει οι συνθήκες του καιρού αποτυπώνουν, τέλος, τα στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σύμφωνα με τα οποία ιδιαίτερα θερμή ήταν η νύχτα της Κυριακής (16/07) προς Δευτέρα 17/07 καθώς μέχρι τις 6 το πρωί, 61 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών είχαν καταγράψει θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 30 βαθμών Κελσίου.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται, δε, οι οχτώ σταθμοί όπου καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες μέχρι τις 6 το πρωί με «πρωταθλήτρια» την Κάλυμνο όπου τα θερμόμετρα έδειξαν 34,1 βαθμούς Κελσίου.

xartis_thermokrasies.jpg

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισραήλ: Μπλόκαρε και ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Ράφα - Αγωνία για 1,4 εκατ. αμάχους
Το Ισράηλ απαγορεύει την πρόσβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, παρά τις διεθνείς ανησυχίες για την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τους...
Ισραήλ: Μπλόκαρε και ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Ράφα - Αγωνία για 1,4 εκατ. αμάχους