Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτιά στην Αττική: Καίγονται σπίτια - Φόβοι για εγκλωβισμένους (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Εκτός ελέγχου η φωτιά - Μηνύματα από 112 για εκκένωση οικισμών

Με αμείωτη ένταση μαίνεται η πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να ανακοινώνει νωρίτερα την εκκένωση και της Σαρωνίδας, της Αναβύσσου και του Λαγονησίου προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Σε νεότερο μήνυμα του 112 καλούνται όσοι βρίσκονται στο Λαγονήσι να κινηθούν προς Αθήνα.

Καίγονται τα πρώτα σπίτια, δήλωσε παράλληλα στον Alpha ο δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η φωτιά είναι πολύ δύσκολη και πνέουν ισχυροί άνεμοι. "Ο δρόμος έχει κλείσει, οι πυροσβέστες δεν μπορούν να περάσουν", σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, τονίζοντας το πόσο επικίνδυνη είναι η φωτιά.

"Το μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο. Μέσω του κέντρου επιχειρήσεων, έχω δώσει εντολή εκκένωσης των οικισμών Φοινικιά, Τραμπουριά και Κιτέζα. Η κατάσταση είναι τραγική, ανυπόφορη", υπογράμμισε. "Έχει πολύ δυνατό αέρα, δεν βλέπουμε μπροστά μας, λόγω του καπνού"ανέφερε ο δήμαρχος Σαρωνικού για το πύρινο μέτωπο στον Κουβαρά.

Νωρίτερα, το 112 είχε στείλει μηνύματα για εκκένωση στους κατοίκους στην περιοχή Μελισσουργός, Τραμπουριά και Πέτα Κουβαρά.

Παράλληλα, οι αρχές έχουν ενημερωθεί για δύο εγκλωβισμένους υπερήλικες στο Λαγονήσι, με άντρες της Πυροσβεστικής να σπεύδουν στο σημείο που βρίσκονται για να τους απεγκλωβίσουν. Φόβοι εκφράζονται πως ο αριθμός των εγκλωβισμένων να είναι μεγαλύτερος, με ηλικιωμένους να αδυνατούν να φύγουν από τα σπίτια τους.

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Επικρατούν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στον Κουβαρά - Δόθηκε εντολή εκκένωσης

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Αρτοποιός, έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στην περιοχή όπου εξελίσσεται η φωτιά στον Κουβαρά.

Όπως σημείωσε ο κ. Αρτοποιός, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Νέος Κουβαράς. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση ενώ όπως επανέλαβε έχουν εκδοθεί τέσσερα 112.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Σύμφωνα με ενημέρωση απο την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ - Δύο κλήσεις για αναπνευστικό περιστατικό και πιθανό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σχετικά με τη πυρκαγιά στον Κουβαρά, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ οι όμορες Υγειονομικές δομές. Στο σημείο έχουν σταλεί 2 ασθενοφόρα και μία μοτοσυκλέτα της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ για κάλυψη. Προς το παρόν το ΕΚΑΒ έχει λάβει 2 κλήσεις, για ένα αναπνευστικό περιστατικό και για ένα πιθανό εγκεφαλικό που ήδη επιχειρεί για να διακομισθούν. Το ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ.

Δείτε video από τα μέτωπα της φωτιάς:

 
Δείτε φωτογραφίες του Intime από τη φωτιά στο Νέο Κουβαρά:
fotia-koubaras_2.jpg
 
3911030.jpg
fotia-koyvaras_1.jpg
fotia-koyvaras_2.jpg
fotia-koyvaras_4.jpg
 
fotia-koyvaras_3.jpg
fotia-koyvaras_6.jpg
fotia-koyvaras_5.jpg
 
fotia-koubaraas_2.jpg
fotia-koubaraas_1.jpg
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτοφανής επιλογή παίκτη στον «Εκατομμυριούχο» - Δεν άκουσε το κοινό (VIDEO)
Η ερώτηση για την κίνηση της Αθήνας, το κοινό και η απόφαση του παίκτη που άφησε τον Αρναούτογλου με το στόμα ανοιχτό
Πρωτοφανής επιλογή παίκτη στον «Εκατομμυριούχο» - Δεν άκουσε το κοινό (VIDEO)