Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σιούτας: Δύσκολη περίοδος - Καύσωνας διαρκείας με θερμοκρασίες ρεκόρ (VIDEO)

«Χρειάζεται προγραμματισμός και να εφαρμόζουμε τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης», τόνισε

Για καύσωνα διαρκείας με θερμοκρασίες ρεκόρ προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, οι οποίοι κάνουν αναφορά για εφιαλτική περίοδο λόγω της κλιματικής κρίσης που ευθύνεται για τους καύσωνες και τις δασικές πυρκαγιές. Ο Μιχάλης Σιούτας, δρ. Μετεωρολογίας μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήρθαν για να μείνουν έχοντας πια μεγάλη χρονική διάρκεια και ένταση.

«Οι καύσωνες που έχουν μεγάλη διάρκεια παρουσιάζουν και μεγαλύτερες τιμές θερμοκρασίας. Θα είναι μια δύσκολη περίοδος. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Δεν χρειάζεται ανησυχία. Χρειάζεται όμως προγραμματισμός και να εφαρμόζουμε τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης, ώστε να μην έχουμε προβλήματα» δήλωσε ο κ. Σιούτας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» ο δρ. Μετεωρολογίας τόνισε ότι οι καύσωνες πλέον είναι ισχυρότεροι και γίνονται πιο επικίνδυνοι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. «Τώρα έρχεται να προστεθεί η κλιματική αλλαγή και τους καθιστά επικίνδυνους με μεγαλύτερη διάρκεια. Προβλήματα και επιπτώσεις θα έχουν αυτοί που θα υποεκτιμήσουν τους κινδύνους από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα και είτε θα παραμείνουν σε χώρους ανοιχτούς είτε θα υπερβάλλουν με πιθανές εργασίες, δεν θα κάνουν τον σωστό προγραμματισμό» σημείωσε.

Μιλώντας για το πώς θα διαχειριστούμε αυτή την περίοδο για την οποία το υπουργείο υγείας εξέδωσε οδηγίες για το πώς θα το διαχειριστούμε τον καύσωνα τόνισε ότι περιμένουμε 44 – 45 βαθμούς Κελσίου.

Και όπως σχολίασε λόγω της κλιματικής αλλαγής, η κλιματική ζώνη μετατοπίζεται ολοένα και βορειότερα και αρχίζει να επηρεάζεται και η χώρα μας.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ