Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μilliyet για τη φωτιά στη Ρόδο: «Στεκόμαστε δίπλα σου Ελλάδα»

Η εφημερίδα αναφέρεται στη βοήθεια που παρέχει η Τουρκία για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ρόδο

Mε πρωτοσέλιδο τίτλο: «To Nefes στην Ρόδο» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μilliyet, αναφέρεται στη βοήθεια που παρέχει η Τουρκία για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ρόδο. Ήδη από το Σάββατο το ελικόπτερο «Nefes» (=Aνάσα) και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, συμμετέχουν στις επιχειρήσεις, συμβάλλοντας σημαντικά στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Να σημειωθεί πως το πυροσβεστικό ελικόπτερο T-70 «Νefes» κατασκευάστηκε από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία με εθνικούς πόρους.

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο επίσης, με τον ελληνικό τίτλο: «Στεκόμαστε δίπλα σου», η εφημερίδα σημειώνει τη βοήθεια που παρέχει η Τουρκία ως ανταπόδοση στην ελληνική συμπαράσταση μετά τους φονικούς σεισμούς του περασμένου Φεβρουαρίου στη χώρα. «Στεκόμαστε δίπλα σου με όλη μας την καρδιά, καθώς δεν ξεχνάμε πως οι Έλληνες μας βοήθησαν την πιο δύσκολη στιγμή» γράφει μεταξύ άλλων το άρθρο της εφημερίδας.

milliyet-2.jpg

Μιλώντας στην Milliyet o Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο Σαλίμ Κιρτζιαλαλί, αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που μαίνονται στο νησί και την πετυχημένη επιχείρηση εκκένωσης που προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές. Σύμφωνα με τον ίδιο όλοι οι Τούρκοι πολίτες απομακρύνθηκαν από το νησί, ενώ έκανε γνωστό πως : «τουρκικά αεροδρόμια έχουν ανοίξει για υποστήριξη».

Το δημοσίευμα σημειώνει τη συμμετοχή δύο τουρκικών πλοιαρίων, που εκτελούν δρομολόγια από τη Ρόδο προς τα απέναντι τουρκικά παράλια, στις επιχειρήσεις εκκένωσης. Οι καπετάνιοι Xακάν Ντουρτσάν και Αλί Οζέρ μίλησαν στην εφημερίδα για τα δραματικά γεγονότα και πως όλοι οι τουρίστες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα επίσης η εφημερίδα Aksam, με τίτλο: «Διαφυγή από την Ρόδο», αναφέρεται διεξοδικά στις επιχειρήσεις εκκένωσης που λαμβάνουν μέρος στο νησί, τόσο για την κατάσβεση των πυρκαγιών όσο και για την ασφαλή απομάκρυνση ντόπιων και τουριστών από τα πύρινα μέτωπα.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BOEING: Πέθανε ξαφνικά πληροφοριοδότης - Είχε εκφράσει ανησυχίες για αεροπλάνο
Ο 45χρονος είχε απολυθεί από την Spirit Aerosystems, καθώς είχε κάνει λόγο για «σοβαρή παραβατική συμπεριφορά» σχετικά με «τη γραμμή παραγωγής των...
BOEING: Πέθανε ξαφνικά πληροφοριοδότης - Είχε εκφράσει ανησυχίες για αεροπλάνο