Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βόλος: Στο νοσοκομείο πυροσβέστης με εγκαύματα

Τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης στο Βελεστίνο

Με σοβαρά εγκαύματα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βόλου πυροσβέστης που επιχειρούσε στο Βελεστίνο όπου μαίνεται το μεγάλο πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα β' βαθμού σε χέρια, πρόσωπο και πλάτη. Υπηρετούσε στην Κατερίνη και ρίχθηκε στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Μαγνησία τις τελευταίες ώρες.

Απειλητικό είναι το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη και τους κατοίκους να απομακρύνονται από σειρά περιοχών, από Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, ύστερα από μήνυμα 112. 

Οι συνθήκες είναι δύσκολες δεδομένου ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες της φωτιάς έχουν φτάσει στα σπίτια.

Επί τόπου επιχειρούν 33 πυροσβέστες και 13 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα. Νωρίς το απόγευμα αυξήθηκαν τα επίγεια μέσα πυρόσβεσης.

Το μέτωπο εκτείνεται σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων ενώ το έργο της πυρκαγιάς δυσχεραίνει ο άνεμος, οι ριπές του οποίου ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

Η φωτιά χαρακτηρίζεται ως ανεξέλεγκτη κι έχουν εκκενωθεί σπίτια στις παρυφές του Βελεστίνου, στον Άγιο Γεώργιο, όπου έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα, στον δρόμο προς Αερινό.

Πηγή protothema.gr

Φωτογραφία αρχείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ