Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτιά σε Βελεστίνο και Λαμία: Ποια δρομολόγια διακόπτει ο ΟΣΕ - Δωρεάν εισιτήρια

Κατόπιν εντολής της πυροσβεστικής

Οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε Βελεστίνο και Λαμία ανάγκασαν την πυροσβεστική να διατάξει τη διακοπή δρομολογίων του ΟΣΕ που κινούνται ή περνάνε από την περιοχή και η μεταφορά των επιβατών θα γίνει με λεωφορεία.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC55 και IC54 του ΟΣΕ, όπως και για αυτά των αμαξοστοιχιών 56 και 887. Οι φωτιές έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις στις συγκεκριμένες περιοχές και έτσι οι επιβάτες πρέπει να φτάσουν με διαφορετικό τρόπο στον προορισμό τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΣΕ:

«Λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, της Τιθορέας, αλλά και του Βελεστίνου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέταξε την διακοπή των δρομολογίων με ταυτόχρονη διακοπή του ρεύματος στις συγκεκριμένες περιοχές. 

H αμαξοστοιχία IC55 παραμένει στο Λιανοκλάδι και οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους που είναι η Αθήνα με λεωφορεία. 

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC54 που έχει σταματήσει στο σταθμό της Λιβαδειάς θα μετακινηθούν στους προορισμούς τους επίσης με λεωφορεία. 

Ακόμη, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 56 (Αθήνα –Θεσσαλονίκη) και 887 (Καλαμπάκα – Αθήνα) πραγματοποιούνται με λεωφορεία.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η διακοπή της κυκλοφορίας είναι πλήρης στο τμήμα Λιανοκλάδι – Λιβαδειά και στο τμήμα Λάρισα –Βόλος λόγω πυρκαγιάς στο Βελεστίνο». 

Δωρεάν εισιτήριο για τους επιβάτες των αμαξοστοιχιών που μετακινήθηκαν με λεωφορεία εξαιτίας της πυρκαγιάς

Ένα δωρεάν εισιτήριο, ίσης αξίας, με δικαίωμα ταξιδιού έως το τέλος του έτους στους επιβάτες των αμαξοστοιχιών 54, 55, 56 και 57 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Αθήνα), καθώς και τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 887 (Αθήνα- Καλαμπάκα, οι οποίοι μετακινήθηκαν με λεωφορεία) της, εξαιτίας της πυρκαγιάς που διέκοψε την κυκλοφορία, προσφέρει η Hellenic Train, ύστερα από συνεννόηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως επισημαίνεται, σε περίπτωση που οι επιβάτες των παραπάνω αμαξοστοιχιών δεν επιθυμούν το δωρεάν εισιτήριο, σε κάθε περίπτωση, βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 782/2021, έχουν δικαίωμα να αποζημιωθούν με το 50% της αξίας του από τα φυσικά ταμεία της εταιρείας, με την έκδοση ονομαστικού κουπονιού ισχύος ενός έτους ή με μετρητά.

Το αίτημα για την αποζημίωση μπορεί να γίνει έως και τρεις μήνες μετά το συμβάν. Η αποζημίωση καταβάλλεται εντός ενός μήνα από την υποβολή του αιτήματος.

Πηγή newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους