Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ: «Θα καεί, θα γίνουμε μάρτυρες κακού»

UPD: Το λάθος που έκανε η ΕΡΤ με τον βοσκό που έχασε τη ζωή του

Μακάβριο λάθος από την ΕΡΤ, καθώς αρχικά μεταδόθηκε πως βίντεο της Δημόσιας Τηλεόρασης κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του κτηνοτρόφου που βρέθηκε απανθρακωμένος μετά τη φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Φερών Μαγνησίας Βόλου

«Κινδυνεύει να καεί ένα κοπάδι προβάτων. Είναι εγκλωβισμένα, βλέπετε τον βοσκό που προσπαθεί, φωνάζει εδώ και πάρα πολύ ώρα στους πυροσβέστες να τον βοηθήσουν, αλλά αντιλαμβάνεστε όταν οι ανθρώπινες ζωές απειλούνται η προτεραιότητα είναι εκεί», είπε η ρεπόρτερ Φρόσω Παύλου. «Ίσως να είναι τα πράγματα δύσκολα και για τον ίδιο, ίσως πρέπει κάποιος να τον απομακρύνει (…) Θα καεί ο ίδιος, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν λέει να αφήσει τα ζώα του και να φύγει», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε το απόσπασμα μετά το 03:45 του βίντεο

Αργότερα, η ίδια  -και αφού έγινε γνωστή η είδηση για τον θάνατό του- ανέφερε πως η κάμερα είχε καταγράψει τον κτηνοτρόφο νωρίτερα. «Κατ΄αρχήν να πω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον κτηνοτρόφο που κάηκε. Τον κτηνοτρόφο που του φωνάζαμε να φύγει από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε η φωτιά. Η κάμερα της ΕΡΤ τον έχει απαθανατίσει την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν» τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o 45χρονος είχε πάει μαζί με τον αδερφό του στο ποιμνιοστάσιο, προκειμένου να σώσουν τα ζώα τους, όταν πληροφορήθηκαν για τη φωτιά. Ο ένας αδελφός, όταν είδε τη φωτιά να πλησιάζει, έφυγε, ωστόσο ο δεύτερος -που τελικά βρέθηκε νεκρός- αποφάσισε να μείνει, για να βγάλει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό, αλλά τον πρόλαβαν οι φλόγες. Ο αδελφός του προσπαθούσε στη συνέχεια να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά δεν τα κατάφερε και τον δήλωσε αγνοούμενο στις Αρχές. Στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος κτηνοτρόφος, τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούσαν για ώρα να προσεγγίσουν, καθώς η φωτιά μαίνονταν με μεγάλη ένταση.

Τελικώς, όμως, ο βοσκός που κατέγραψε η ΕΡΤ δεν ήταν ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του. 

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μια διόρθωση σε σχέση με κάτι που ειπώθηκε στο χθεσινό ρεπορτάζ και αφορά τον άτυχο κτηνοτρόφο που έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, προσπαθώντας να σώσει τα ζώα του. Από λάθος πληροφόρηση ειπώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που σε προγενέστερη σύνδεσή μας είχε καταγραφεί από τον τηλεοπτικό μας φακό να προσπαθεί να σώσει τα ζώα του. Ειπώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, πράγμα το οποίο εν συνεχεία διαπιστώθηκε για λάθος. Ζητάμε συγγνώμη γι’ αυτό το λάθος που έγινε υπό την πίεση των εξελίξεων, την ώρα του ρεπορτάζ» ανέφερε η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνος Κοκκινόπουλος: Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ήταν υποταγμένες (VIDEO)
«Οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί. Όχι ότι δεν γινόντουσαν παλιά, αλλά γινόντουσαν λιγότερο» αναφέρει ο γνωστός σκηνοθέτης
Πάνος Κοκκινόπουλος: Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ήταν υποταγμένες (VIDEO)