Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπέος: «Ο Βόλος μάνα καίγεται» - Η στιγμή τρομακτικής έκρηξης (VIDEO)

Απομακρύνονται ακόμη και τα μαχητικά F-16

Σκηνικό πολέμου στο Βόλο όπου η φωτιά πέρασε στις αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο με συνεχείς εκρήξεις να ακούγονται εδώ και ώρα και να οδηγούν σε μαζική εκκένωση της περιοχής.

Στην παραλία της περιοχής όπου συγκεντρώνονται κάτοικοι και απομακρύνονται με πλωτά μέσα και τη βοήθεια εθελοντών, βρέθηκε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν, τόνισε πως οι αποθήκες είναι θέμα του στρατού.

"Εδώ που είμαστε υπάρχει ασφάλεια. Είναι σημαντικό αυτό που γίνεται με τους εθελοντές, υπάρχουν στο εκθεσιακό και γιατροί και τρόφιμα για να φιλοξενηθεί ο κόσμος κι ο Θεός να βάλει το χέρι του. Ο Βόλος μάνα καίγεται.

Οι αποθήκες είναι θέμα του στρατού, δεν μπορεί κανείς να επέμβει, δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι έγινε"δήλωσε συγκεκριμένα.

Δείτε τη δήλωση του Αχιλλέα Μπέου:

Τρόμο προκαλεί video που έχει καταγράψει την στιγμή μίας εκ των εκρήξεων που δημιουργεί ένα μανιτάρι φωτιάς, με τους ανθρώπους που το καταγράφουν να τρέχουν τρομαγμένοι να απομακρυνθούν:

 

Ξεκίνησε παράλληλα η απομάκρυνση των μαχητικών F-16 που βρίσκονται στο αεροδρόμιο και συγκεκριμένα από την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, καθώς η πυρκαγιά έχει πλησιάσει απειλητικά το αεροδρόμιο.

Τα F-16 μεταφέρονται στο αεροδρόμιο της Λάρισας.

Παράλληλα, επιστρατεύεται μη επανδρωμένο αεροσκάφος HERON για την εκτίμηση της κατάστασης στην περιοχή που βρίσκεται η αποθήκη των πυρομαχικών.

Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ κρίνουν την κατάσταση ανησυχητική. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή με μήνυμα από 112 

Με μήνυμα του 112, οι κάτοικοι στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή των εκρήξεων Καραμπά Αγχιάλου σε απόσταση τριών χιλιομέτρων.

Με την πύρινη κόλαση να μαίνεται στη Νέα Αγχίαλο, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, τόνισε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, τη στιγμή που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ακραίος.

Όπως δήλωσε, εκδόθηκαν πέντε μηνύματα για την εκκένωση 12 οικισμών στη Μαγνησία.

«Δεν μπόρεσαν οι δυνάμεις να ανακόψουν την τεράστια δυναμική της φωτιάς. Οι πάντες συμβάλλουν στην άμεση και ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού» υπογράμμισε, δε, για το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο στη Νέα Αγχίαλο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντινούπολη: Επεισόδια στην πορεία της Πρωτομαγιάς - Πάνω από 200 συλλήψεις
Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία, για να εμποδίσει διαδηλωτές να φθάσουν στην πλατεία Τάξιμ
Κωνσταντινούπολη: Επεισόδια στην πορεία της Πρωτομαγιάς - Πάνω από 200 συλλήψεις