Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρόστιμα σε τουριστικές επιχειρήσεις για παράβαση νομοθεσίας - Οι περιοχές

Στην Πάρο, Νάξο, Θάσο και Καβάλα

Πρόστιμα σε τουριστικές επιχειρήσεις σε Πάρο, Νάξο, Θάσο και Καβάλα επέβαλλε η Αστυνομία για μη τήρηση της εργατικής-ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα ε την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 27 Ιουλίου έως 29 Ιουλίου έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις τέσσερις αυτές περιοχές, όπου βεβαιώθηκαν παραβάσεις συνολικά σε 7 περιπτώσεις.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν ανά περιοχή

Στην Πάρο: σε εστιατόριο, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, σε εστιατόριο - καφέ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας.

Στη Νάξο: σε υπηρεσία παροχής γευμάτων και ποτών από σνακ μπαρ να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, σε καφέ μπαρ - εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας, σε σνακ μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς και η μη έκδοση 5 αποδείξεων.

Στη Θάσο: σε εστιατόριο, η μη έκδοση 7 αποδείξεων και να απασχολούνται 10 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,

Στην Καβάλα: σε εστιατόριο - καφετέρια, η μη έκδοση 4 αποδείξεων και να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΣΕΠΕ, ΔΟΥ, ΠΕΚΑ) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ