Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τρίπολη: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς - Κρατείται άτομο για εμπρησμό

Οι τρεις διαφορετικές εστίες μέσα σε 10 λεπτά και οι αναφορές των κατοίκων για εκρήξεις

Ένα άτομο κρατείται για τις τρεις διαφορετικές εστιές φωτιάς που ξέσπασαν την ίδια ώρα το απόγευμα της Δευτέρας (7/8) στην περιοχή του Αγίου Βλάση στην Τρίπολη.

Παράλληλα, καλύτερη εικόνα παρουσιάζαν λίγο μετά τις 20.30 τα πύρινα μέτωπα. Ειδικότερα, drone του Πυροσβεστικού Σώματος με την κωδική ονομασία ΙΚΑΡΟΣ 2 το οποίο υπερίπταται πάνω από τη φωτιά δίνει σαφώς βελτιωμένη εικόνα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 92 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Νωρίτερα, επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.  Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε δηλώσεις του στο arcadiaportal.gr ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης τόνισε δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Παράλληλα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο κλειστοί είναι οι δρόμοι προς το νοσοκομείο και προς το Περθώρι.

Οι τρεις διαφορετικές εστίες μέσα σε 10 λεπτά και οι αναφορές των κατοίκων για εκρήξεις

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πριν η φωτιά πάρει μεγάλες διαστάσεις, στην περιοχή του Αγίου Λουκά καταγράφηκαν τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς με διαφορά 10 λεπτών η μια από την άλλη, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Η τελευταία, μάλιστα, ξέσπασε 300 μόλις μέτρα από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι κάτοικοι της περιοχής, τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα Arcadiaportal, ανέφεραν ότι πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς είχαν προηγηθεί μικρές εκρήξεις.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο 

fotia-tripoli3
fotia-tripoli1

drone-pirosvestiki
 

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ