Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρχεται το 2ο Mykonos Running Festival – Με ημιμαραθώνιο και παράλληλες εκδηλώσεις

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή – Τι είπε ο δήμαρχος Μυκόνου για το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει ο δήμος

Για το 2ο Mykonos Running Festival το οποίο πρόκειται να γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου, μίλησε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς. μεταξύ άλλων, ο κ. Κουκάς σημείωσε ότι η διοργάνωση έχει και κοινωνικό πρόσημο «καθώς συμμετέχουν επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού όλων των ηλικιών, με διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης, αλλά και συνάνθρωποί μας με αναπηρία». Παράλληλα, τόνισε ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης ο δήμος Μυκόνου έχει οργανώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων κοινωνικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα, με Kids’ Athletics για τα παιδιά, beach party και φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, έχει ως εξής:

 

Το "Mykonos Running Festival" διεξάγεται φέτος για δεύτερη χρονιά και έχει πλέον όλα τα εχέγγυα για να καθιερωθεί. Πιστεύετε οτι ο αθλητικός τουρισμός πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα, εφόσον θέλουμε να αναπτυχθούν οι τοπικές κοινωνίες με τα ίδια τους τα όπλα, χωρίς να περιμένουν μόνο λύσεις από το κεντρικό κράτος...;

Είμαι ενθουσιασμένος που υλοποιούμε με μεγάλη επιτυχία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,  το "Mykonos Running Festival". Μια μοναδική ευκαιρία για τη νησιωτική μας κοινότητα να αναδείξει την ομορφιά του τόπου μας και να προωθήσει τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Ως προς τον αθλητικό τουρισμό, πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί και πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα. Η ανάπτυξη του τομέα αυτού μπορεί να επιφέρει σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και την οικονομία μας. Και θέλω να μείνω σε αυτό… Ο αθλητικός τουρισμός δεν προσφέρει μόνο οικονομικά οφέλη, αλλά συμβάλλει, επίσης, στην προώθηση της υγιεινής ζωής, της πνευματικής καλλιέργειας και στην ανάπτυξη του «ευ αγωνίζεσθαι», τα οποία ως παράγοντες είναι σημαντικοί για την ευημερία μας συνολικά.

Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το εξής: η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού  -όπως και κάθε είδους τουρισμού- πρέπει να πραγματοποιείται με σύνεση και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τόσο ένα σημαντικό εργαλείο, όσο και το μέσο που θα αποφέρει ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο για όλη την κοινωνία, ανάπτυξη για τους πολλούς. Δεσμεύομαι, όπως έπραξα μέχρι σήμερα, να συνεχίσω να υποστηρίζω τέτοιες ενέργειες, δράσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες αναδεικνύουν τον τόπο μας με θετικό αποτύπωμα, αποδίδοντας ευημερία και ισόρροπη ανάπτυξη. Αυτό είναι το μέλλον της Μυκόνου που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας.

 

Στα στοιχεία του γενικού δείκτη ικανοποίησης του ΙΝΣΕΤΕ για τους ανταγωνιστικούς «premium» προορισμούς, η Μύκονος κατέγραψε τον υψηλότερο δείκτη ικανοποίησης (92%) έναντι όλων των προορισμών όπως  η Σαντορίνη με 90%, το Σεν Τροπέ στην Κυανή Ακτή με 87%, η Σαρδηνία και η Ίμπιζα με 86% αντίστοιχα. Εσείς που καθημερινά βιώνετε τη Μύκονο... Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε σε σχέση και με τις προσδοκίες που είχατε;

Η συστηματική και μεθοδική δουλειά μας, αποδίδει καρπούς. Είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω τη Μύκονο να επιτυγχάνει τον υψηλότερο δείκτη ικανοποίησης, στον γενικό δείκτη του ΙΝΣΕΤΕ για τους ανταγωνιστικούς "premium" προορισμούς. Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας όλων των φορέων, δημοσίων και ιδιωτικών, καθώς και των επιχειρήσεων και των κατοίκων του νησιού μας, με σκοπό τη διαρκή βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας των επισκεπτών του νησιού μας.

Είναι γεγονός ότι τα στοιχεία δείχνουν μια τόσο υψηλή ικανοποίηση, όμως αυτό δεν μας εφησυχάζει. Σίγουρα είναι τιμή για εμάς, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί την κινητήριο δύναμη να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά με στόχο τη διαρκή βελτίωση, προσφέροντας καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες, λειτουργώντας ως πρωτοπόροι έναντι του ανταγωνισμού. Ο πήχης που αρχικά θέσαμε, ήταν ψηλά. Ωστόσο, όχι μόνο τον περάσαμε, αλλά πρόκειται να πάμε ακόμα ψηλότερα. Για εμάς η Μύκονος είναι πάνω απ’ όλα. Οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική που απαντά στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών.

Θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες, τους εμπλεκόμενους φορείς και όλους όσοι συμβάλλουν με μεράκι και αγάπη, προκειμένου να κρατήσουμε τη Μύκονο ψηλά, καθώς ο τόπος μας αποτελεί ότι πολυτιμότερο έχουμε. 

 

Ποιες είναι οι τρεις προτεραιότητες που έχετε ψηλά στην ατζέντα σας για την Μύκονο;

Πρώτα απ’ όλα,  έχω επισημάνει την ανάγκη ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης και συνάμα υλοποιήσιμης στρατηγικής, που βασίζεται στη βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον, προϋπόθεση της οποίας είναι η ενίσχυση και η αναβάθμιση των υποδομών του νησιού μας. Παράλληλα, προχωράμε όλοι μαζί στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών τόσο του Δήμου όσο και των τοπικών επιχειρήσεων. Και μέσα σε όλα αυτά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο λόγος που η Μύκονος σήμερα έχει φτάσει ως εδώ, είναι η ταυτότητά της, ο πολιτισμός της και σε τελική ανάλυση οι ίδιοι οι Μυκονιάτες. Όλα αυτά συνθέτουν τη μοναδικότητα του νησιού μας, η οποία το κάνει τόσο ξεχωριστό. Αυτές οι προτεραιότητες αντικατοπτρίζουν το όραμά μας για τη Μύκονο του μέλλοντος. Με βάση αυτές τις προτεραιότητες έχουμε αναπτύξει και εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τόπο μας. 

 

Ποια είναι τα στοιχεία και οι ενέργειες που θα κάνουν και την φετινή διοργάνωση του "Mykonos Running Festival" ξεχωριστή;

Το “Mykonos Running Festival” ως ένα αθλητικό γεγονός διεκδικεί τη θέση του στην παγκόσμια κοινότητα. Η αναγνωσιμότητα και η αίγλη του ονόματός του, ταυτίζεται με τον τόπο μας, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της διοργάνωσης και του νησιού μας, δημιουργώντας ένα ισχυρό branding.

Μάλιστα, η εκδήλωση αυτή έχει και κοινωνικό πρόσημο, καθώς συμμετέχουν επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού όλων των ηλικιών, με διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης, αλλά και συνάνθρωποί μας με αναπηρία. Όπως καταλαβαίνετε κάνουμε πράξη το «όλοι μαζί». Επιπροσθέτως, έχουμε οργανώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων κοινωνικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα, για μικρούς και μεγάλους. Ο θεσμός αυτός εστιάζει στον αθλητισμό με παράλληλες εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια, για όλες τις προτιμήσεις. Μεταξύ άλλων, σε αυτό το πρόγραμμα, περιλαμβάνονται: Kids’ Athletics για τα παιδιά, beach party και φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας. Συνεπώς, ενώνουμε αθλητισμό και κουλτούρα.

Λοιπόν, ξεκινάμε με την τελετή έναρξης στις 22 Σεπτεμβρίου και τις παράλληλες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα στις 24 Σεπτεμβρίου με τον διεθνή ημιμαραθώνιο “MYKONOS GOLD”, το ‘MYKONOS RUN”  που απευθύνεται σε δρομείς πρωταθλητισμού αλλά και σε μέσου επιπέδου δρομείς υγείας και τέλος το “MYKONOS FAMILY FUN” για όλους, μια διαδρομή αθλητικού, ψυχαγωγικού και τουριστικού χαρακτήρα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν εύκολα μέσω της ιστοσελίδας https://mykonosrunningfestival.org. Εκεί θα βρουν λεπτομέρειες για τη διαδικασία εγγραφής.

 

Πιστεύετε ότι το "Mykonos running festival" θα συντελούσε θετικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Μύκονο;

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε εργαστεί σκληρά για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Γιατί ο τόπος μας, οι άνθρωποί του και ο πολιτισμός μας αξίζουν τουριστική περίοδο 12 μηνών. Το να ζει κανείς στη Μύκονο είναι προτέρημα, αλλά το να την επισκέπτεται και να την απολαμβάνει και τις 4 εποχές του χρόνου, είναι ευλογία. Σε αυτό το πλαίσιο το "Mykonos Running Festival" συμβάλλει και αυτό με τη σειρά του στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που έχει αγκαλιαστεί από ιδιώτες, φορείς και όλοι μαζί κάνουμε πράξη την επέκταση του τουρισμού όλη τη χρονιά.

Η διεξαγωγή ενός τέτοιου αθλητικού γεγονότος προσελκύει τους λάτρεις του τρεξίματος και του αθλητισμού από διάφορα μέρη του κόσμου. Αυτό δημιουργεί μια διαφοροποιημένη και εκτεταμένη τουριστική σεζόν, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα στις τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες του νησιού.

Το εν λόγω φεστιβάλ συνδυάζει την αθλητική δραστηριότητα με την καλλιτεχνική και πολιτιστική πλευρά της Μυκόνου, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο αναβαθμισμένης βιωματικής εμπειρίας στους επισκέπτες μας. Έτσι, παρέχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον πλούτο της τοπικής παράδοσης, της τέχνης και της γαστρονομίας μας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αισιοδοξία για το Παλατάκι - Το κάλεσμα σε Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ)
Αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις - Συζήτηση για να περιέλθει στα "χέρια" της Βουλής - Ο απολογισμός ενεργειών και δράσεων από το Σύλλογο...
Θεσσαλονίκη: Αισιοδοξία για το Παλατάκι - Το κάλεσμα σε Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ)
Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο από τον Απόστολο Χρήστου
Ο Απόστολος Χρήστου συνδύασε την 31η του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης με νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο
Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο από τον Απόστολο Χρήστου