Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΥΜΑΘ: «Το ζήτημα να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά και να προστατευθούν οι πολίτες»

Στο πύρινο μέτωπο βρίσκεται ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

«Το ζήτημα είναι να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, να τιθασευθεί η πυρκαγιά και να προστατευθούν οι πολίτες. Θα ερευνηθεί το πώς η φωτιά πήρε μεγάλη έκταση. Όταν ερχόμουν τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκης στην Αλεξανδρούπολη είχε σε πολλά σημεία της διαδρομής ανοιχτά μέτωπα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω το ότι καίγονταν 4-5 σημεία ταυτόχρονα, ενώ παράλληλα υπάρχουν και άλλες πυρκαγιές στη χώρα…».

Ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης βρέθηκε από το βράδυ της Δευτέρας στο πύρινο μέτωπο της Αλεξανδρούπολης, συμμετέχοντας στο κυβερνητικό κλιμάκιο που μετέβη στην Αλεξανδρούπολη για τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Όπως εξήγησε στο «ΤyposThes» ο ΥΜΑΘ, το βράδυ της Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης έγινε η εκκένωση οικισμών, του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και προνοιακών δομών, ενώ σήμερα ήταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ασθενών με ασθενοφόρα και πλοίο στα πλησιέστερα νοσοκομεία. «Εκκενώσαμε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και σήμερα το πρωί έφυγε το πλοίο με ασθενείς για την Καβάλα. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα με δεδομένοι ότι έπνεαν και ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Σήμερα εκκενώθηκαν επίσης κάποιοι οικισμοί και σε λίγη ώρα θα έχουμε ξανά συνάντηση με το συντονιστικό», σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Τόνισε πως «όταν απαιτείται διατίθενται χώροι για πρόσκαιρη φιλοξενία κατοίκων». Συμπλήρωσε πως «τα μέτωπα είναι εκτεταμένα. Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος επίγεια και εναέρια μέσα. Πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη. Το επιχειρησιακό κομμάτι (κατάσβεση φωτιάς, κυκλοφορία οχημάτων κλπ) το διαχειρίζονται τα σώματα ασφαλείας και εμείς προσπαθούμε να συνεισφέρουμε συντονίζοντας τις ενέργειες. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε όπου μπορούμε στην μάχη κατά της πυρκαγιάς. Μιλάμε για έντονα φαινόμενα και δύσκολες καταστάσεις».

Ο ΥΜΑΘ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν είχε επίσημη ενημέρωση σχετικά με τα όσα ανέφεραν ΜΜΕ για άτομα που βρέθηκαν απανθρακωμένα στο δάσος της Δαδιάς με επικρατέστερο ενδεχόμενο να είναι μετανάστες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ