Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αθήνα: Εκκενώνονται περιοχές στο Μενίδι – Μεγάλη μάχη με την πυρκαγιά στην Πάρνηθα

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη, ενώ η αγωνία είναι να μην περάσουν οι φλόγες στον δρυμό

Με μήνυμα από το 112, οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι έλαβαν πριν από λίγο ενημέρωση ότι πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το κέντρο του Μενιδίου.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά, απομακρυνθείτε προς κέντρο Μενιδίου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη και σήμερα το πρωί, ενώ η αγωνία είναι να μην περάσουν οι φλόγες στον δρυμό της Πάρνηθας.

Από το πρωί έγινε γνωστό ότι η φωτιά που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι έχει σπάσει στα δύο, με το ένα μέτωπο να κινείται προς Ντάρδιζα, Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και Αγία Παρασκευή και το άλλο στη Δεκέλεια.

Επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη εκ των οποίων 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό.

Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Μενιδίου, Στάθης Τοπαλίδης, έκανε γνωστό ότι εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 άτομα, τα οποία προς το παρόν έχουν μεταφεθρεί στο δημαρχείο.

Στην περιοχή της Φυλής ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα,

Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής,

Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης,

Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.

Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου,

Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,

Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,

Από την πλατεία Φυλής,

Από την Toyota (λόφος Κύριλλου),

Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα στη Νέα Υόρκη - «Ο καπιταλισμός εάλω!»
Χόρεψε το «σαν απόκληρος γυρίζω» σε στίχους και μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη και χειροκροτήθηκε από Έλληνες ομογενείς - Έγινε viral το βίντεο
Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα στη Νέα Υόρκη - «Ο καπιταλισμός εάλω!»