Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι φλόγες κύκλωσαν την ιστορική Μονή Οσίου Λουκά στη Βοιωτία (ΦΩΤΟ)

Έγκαιρα το μοναστήρι εκκενώθηκε από επισκέπτες και μοναχούς

Οι φλόγες έχουν κυκλώσει την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στο Στείριο Βοιωτίας. Η φωτιά έχει κάψει ένα από τα παλαιότερα κτίρια αφού πρώτα έκαψε την σκεπή του και τον περίβολο του μοναστηριού.

Ευτυχώς, έγκαιρα το μοναστήρι εκκενώθηκε από επισκέπτες και μοναχούς.

Αυτή την ώρα επίγεια και εναέρια τμήματα δίνουν μεγάλη μάχη για να μην περάσει η φωτιά στα ενδότερα καθώς τότε η καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ εκεί είναι και ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος συμμετέχοντας στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα σήμερα ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Στείριο. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες επι τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα με ένα τμήμα πεζοπόρου, ενώ ρίψεις νερού κάνουν τρία αεροσκάφη.

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε το μεσημέρι στα Βάγια, όπου χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν ένας άνδρας και ο 16χρονος γιος του από την κτηνοτροφική τους μονάδα.

tvstarmonifotia.jpg
moni-viotia1.jpg
moni-viotia2.jpg

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους