Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χανιά: Απίστευτη καταγγελία για ξαπλώστρα σε παραλία – «Δεν με άφηναν να καθίσω»

«Μου είπε πως ‘δεν επιτρέπεται ούτε στην άμμο να κάτσω καθώς η παραλία είναι στην κατοχή της και τη νοικιάζει», ανέφερε 25χρονη

Δεν έχουν τέλος τα παράπονα πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί σε παραλίες στα Χανιά και τον τρόπο που διαχειρίζονται τον αιγιαλό ορισμένοι επαγγελματίες. Χαρακτηριστική η συμπεριφορά που κατήγγειλε την Τετάρτη 23 Αυγούστου στη Νέα Χώρα, 25χρονη Χανίωτισσα, η οποία πληροφορήθηκε ότι οι ξαπλώστρες είναι ατομικές ενώ η υπεύθυνη προχώρησε ακόμα περισσότερο λέγοντάς της, να μην κάτσει και εκείνη για να μην σπάσει.

Σε καταγγελία της αναφέρει αναλυτικά ότι πήγε στην παραλία για να συναντήσει τη παρέα της: «Δεν είχα σκοπό να κάτσω πολύ επειδή έπρεπε να πάω στη δουλειά μου. Πριν προλάβω καλά-καλά να φτάσω στη παρέα μου κι ενώ είμαι όρθια έχοντας πει μόνο ένα ‘γεια’ στους φίλους μου, με πλησιάζει η υπεύθυνη του καταστήματος και μου λέει πως πρέπει να πληρώσω ξεχωριστή ξαπλώστρα καθώς δεν επιτρέπονται δύο άτομα σε μία.

» Με περίσσιο θάρρος, χωρίς να έχω αντιδράσει μου είπε πως ‘δεν επιτρέπεται ούτε στην άμμο να κάτσω καθώς η παραλία είναι στην κατοχή της και τη νοικιάζει’. Της εξηγώ πως δεν θα το έκανα και πως ο τρόπος που μου μίλησε τη στιγμή που έφτασα ήταν ανεπίτρεπτος.

» Την ρώτησα επίσης ‘από πού κι ως που απαγορεύεται να κάτσω στην ίδια ξαπλώστρα ή στην άμμο;’ Με την ίδια να επικαλείται την… νομοθεσία και πως θα την σπάγαμε δείχνοντας μου άλλες ξαπλώστρες που τις είχε δέσει επειδή είχαν υποστεί φθορές.

» Για ποια νομοθεσία μιλάμε ακριβώς; Ας μην αναφέρω το γεγονός πως τη χρέωσε έξι ευρώ. Που; Σε μία παραλία στη Νέα Χώρα όταν την ίδια στιγμή πας κάπου αλλού, την έξτρα τη χρεώνουν τρία. Δεν θα σχολιάσω τη χρέωση αλλά τη συμπεριφοράς της εν λόγω κυρίας.

» Αυτή η μιζέρια, η γκρίνια του δίνω λεφτά για να νοικιάσω τον χώρο και συμπεριφέρομαι σα να μου ανήκει όλη η παραλία έχει κουράσει. Και ύστερα κάποιοι καταστηματάρχες κλαίγονται και αναρωτιούνται γιατί δεν πατάνε τα πόδια τους οι ντόπιοι, όταν οι ίδιοι τους διώχνουν με τον τρόπο τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα ενώ προσθέτει:

«Αξίζει να αναφέρω ότι ήμουν ντυμένη για την εργασία μου, δεν φορούσα ρούχα παραλίας, καθώς ήμουν πράγματι περαστική από το κατάστημα για να χαιρετίσω τους φίλους μου και ήταν εμφανές ότι ούτε στη θάλασσα θα έμπαινα ούτε ηλιοθεραπεία σκόπευα να κάνω, οπότε ήταν εξαρχής παράξενο να με αντιμετωπίσει σαν λουόμενη. Επίσης, θα αναφέρω πως αφότου πλήρωσα, αποφάσισα να κάτσω λίγο παραπάνω κι έτσι πήγα φόρεσα το μαγιό μου κι έκατσα για μισή ώρα ώστε να ‘εκμεταλλευτώ’ και να μη κλαίω τα… έξι ευρώ που έδωσα για μία έξτρα ξαπλώστρα» καταλήγει.

Πηγή: zarpanews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ