Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αλεξανδρούπολη: Καίει για 6η μέρα η φωτιά – Στάχτη πάνω από 600.000 στρέμματα

Το 112 έχει στείλει προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους για να βρίσκονται σε ετοιμότητα για εκκενώσεις

Για έκτη μέρα συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μεγάλη μάχη για να την περιορίσουν. Το 112 έχει στείλει προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους για να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε εάν χρειαστεί αν εκκενώσουν τους οικισμούς.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, το πύρινο μέτωπο καίει σε Συκορράχη και Κασιτερά ενώ εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Ροδόπης και Μεστή Έβρου προς την Κομοτηνή. Αναζωπύρωση υπήρξε στον Μίσχο του δήμου Ιάσμου ενώ τα μέτωπα που μαίνονται είναι πολλά, με την κατάσταση να είναι δύσκολη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

 

Περισσότερα από 600.000 στρέμματα έχει κάψει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Έκταση μεγαλύτερη των 617.000 στρεμμάτων είχε κατακάψει μέχρι χθες το μεσημέρι (23/8) η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο (19/8) στην περιοχή Μελίας Έβρου, με βάση τις πιο πρόσφατες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2, που ανέλυσε η υπηρεσία χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών (ΕπαΔαΠ), η οποία υλοποιείται από το εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

xartis_kamena_alexandroupoli.jpg

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ