Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πύρινος εφιάλτης με αναζωπυρώσεις στον Έβρο: 112 για εκκένωση σε 2 περιοχές

H φωτιά συνεχίζει και καίει για 12η ημέρα

Μήνυμα εκκένωσης από το 112 εστάλη πριν λίγο στους κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών Γιαννούλη και Σιδηρώ στον Εβρο, όπου συνεχώς υπάρχουν εστίες αναζωπύρωσης. 

Όσοι βρίσκονται στο Σιδηρώ καλούνται να απομακρυνθουν προς το  Μέγα Δέρειο.

Όσοι βρίσκονται στην περιοχή Γιαννούλη, πρέπει να απομακρυνθούν προς Σουφλί.

Ενεργά τα δύο πύρινα μέτωπα σε Λεπτοκαρυά και Κοτρωνιά 

Τα δύο μεγάλα μετωπά της πυρκαγιάς στον Έβρο που μένουν ενεργά είναι στις περιοχές της Λεπτοκαρυάς και ειδικότερα στη θέση Μεγάλο Ρέμα και στην Κοτρωνιά.

Περιμετρικά από τον οικισμό Κοτρωνιάς είναι μεγάλες οι εστίες αναζωπύρωσης. 

Στις 6.30 χθες το απόγευμα η περιοχή εκκενώθηκε με μήνυμα από 112, ενώ από τις 5.30 τα ξημερώματα επιχειρούν τα εναέρια μέσα προσπαθώντας να περιορίσουν το μέτωπο.

Το έργο της κατάσβεσης, παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις -επίγειες και εναέριες- που επιχειρούν αδιάλειπτα στην περιοχή, τις τελευταίες ώρες καθίσταται ακόμη δυσκολότερο καθώς η αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων σε νοτιάδες, από βορειοανατολικούς που έπνεαν κόντρα στις φλόγες τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα σπρώχνει τη φωτιά με την πορεία της να μοιάζει ανεξέλεγκτη.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν διατεθεί για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα με τη συνδρομή από αέρος 11 αεροσκαφών και πέντε ελικοπτέρων.

Πηγή: skai

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ