Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα - Πώς φτιάχνεται το φημισμένο προϊόν (VIDEO)

Ένα πεντανόστιμο γλύκισμα που απαιτεί γνώση και εμπειρία

Ένα γλύκισμα πεντανόστιμο που παρασκευάζεται με φροντίδα και κύρια συστατικά τον νισεστέ, τη ζάχαρη, το αμύγδαλο και το αιγοπρόβειο βούτυρο, είναι ο χαλβάς Φαρσάλων.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της γιορτής χαλβά που διοργανώνεται στην περιοχή, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δωρεάν το υπέροχο αυτό έδεσμα, στα περίπτερα που θα φιλοξενούν το προβαλλόμενο προϊόν κοντά στην Πλατεία Δημαρχείου.

Οι μυρωδιές που αναδύονται από το εργαστήριο του χαλβαδοποιού, Θανάση Αρχοντή… ζαλίζουν. Για την παρασκευή του παραδοσιακού αυτού γλυκού, απαιτείται ειδικό καζάνι από χαλκό και συγκεκριμένη τεχνική που δεν είναι εύκολο να μαθευτεί σε άλλες περιοχές, διότι απαιτείται βαθιά γνώση και εμπειρία, όπως εξηγεί ο επίσης γνωστός χαλβαδοποιός, Χρήστος Γούναρης.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φοιτητής θύμα αστυνομικών στις ΗΠΑ - Τον κακοποιούσαν 13 λεπτά (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
Παρακολουθούσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα τουριστικών επιχειρήσεων στο Μαϊάμι - Τον Φεβρουάριο επισκέφθηκε κλαμπ - Ύστερα από ένταση με τους ιδιοκτήτες...
Φοιτητής θύμα αστυνομικών στις ΗΠΑ - Τον κακοποιούσαν 13 λεπτά (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
Θεσσαλονίκη: «Έφοδος» της αστυνομίας σε Εύοσμο και Κορδελιό
Ειδική επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων σε περιοχές του...
Θεσσαλονίκη: «Έφοδος» της αστυνομίας σε Εύοσμο και Κορδελιό