Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έβρος: Έσβησε επιτέλους η φωτιά στη Δαδιά - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή για να προλάβουν πιθανές αναζωπυρώσεις

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Δαδιά του Έβρου, η οποία για περίπου δύο εβδομάδες κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Ωστόσο, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή για να προλάβουν πιθανές αναζωπυρώσεις.

Σε ολόκληρη τη δασική περιοχή δεν υπάρχει πλέον ενεργή εστία, αλλά το εύρος της έκτασης που έχει καεί και η ένταση του ανέμου υποχρεώνει τις δυνάμεις κατάσβεσης σε διαρκή επαγρύπνηση. Οχήματα της πυροσβεστικής ήταν και σήμερα τοποθετημένα σε καίρια σημεία του δάσους, κοντά σε αντιπυρικες ζώνες και σε διασταυρώσεις δρόμων, με τα πληρώματα τους έτοιμα να επέμβουν προς κάθε κατεύθυνση για να αποτρέψουν φαινόμενα αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Η αλλαγή του καιρού δεν επηρέασε τον νόμο Έβρου, που είχε και σήμερα ηλιοφάνεια, οπότε η πυρκαγιά περιορίστηκε χάρη στις προσπάθειες της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας, αφού όμως προξένησε αρκετά μεγάλη καταστροφή στο δασικό ιστό.

Πηγή: iefimerida

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurovision: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων
Οι επισκέπτες θα περνούν από σαρωτές και ελέγχους ασφαλείας, όπως στα αεροδρόμια, κατά την είσοδό τους στους χώρους του διαγωνισμού όπου...
Eurovision: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων