Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δίκη Πισπιρίγκου: Απόρριψη αιτημάτων για εξέταση ειδικών επιστημόνων

Επίθεση σε Κούγια και Ράικο

Την ομόφωνη απόρριψη των αιτημάτων της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κλήση περαιτέρω μαρτύρων, ειδικών επιστημόνων, στη δίκη, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με σύμφωνη εισαγγελική εισήγηση.

Ωστόσο, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για τα αιτήματα της υπεράσπισης που αφορούν μεταξύ άλλων στο να προσκομιστούν στο δικαστήριο διάφορα τεκμήρια, όπως ο σάκος αναζωογόνησης, αλλά και το έγγραφο που βεβαιώνει τις ουσίες που χορηγήθηκαν στη Τζωρτζίνα και αντικαταστάθηκαν.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, επισήμανε μεταξύ άλλων πως υπήρξε «προκατάληψη σε βάρος της κατηγορούμενης» και για το λόγο αυτό «σκοπίμως δεν εξετάστηκαν μάρτυρες».

Νωρίτερα, ο κ. Κούγιας, γνωστοποίησε το δικαστήριο ότι δεν έχει υποβάλλει καμία ερώτηση στον καθηγητή τοξικολογίας, Νίκο Ράικο, ο οποίος προσκόμισε στο δικαστήριο πέντε έγγραφα που είχε ζητήσει η υπεράσπιση. Ταυτόχρονα, υπέβαλε και αίτημα διακοπής για 15 ημέρες της διαδικασίας εξέτασης του κ. Ράικου, προκειμένου η υπεράσπιση να συμβουλευτεί τον τεχνικό της σύμβουλο επί των εγγράφων.

«Θέλω να τα εξετάσει ο συνεργάτης μας καθηγητής Τσατσάκης. Αμφισβητούμε όσα έχει πει στο δικαστήριο ο κ. Ράικος γιατί ο συνεργάτης μας, μας είπε -και θα τα πει και σε εσάς- ότι δεν υπάρχει τίποτα επιστημονικό σε όσα είπε. Μας είπε πως πρόκειται για «εκτιμήσεις κλόουν τοξικολογίας», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας και έκανε λόγο για «χονδροειδέστατη ψευδορκία».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα διακοπής της δίκης ,ωστόσο , αποφάσισε την εξέταση του καθηγητή σε επόμενο στάδιο της δίκης αφήνοντας, μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον καθηγητή τοξικολογίας, Αριστείδη Τσατσάκη, ο οποίος είναι στη λίστα των μαρτύρων της κατηγορούμενης ως πραγματογνώμονας.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας τόνισε ότι «το αίτημα είναι δικονομικά πρόωρο και δε θα βοηθήσει τη διαδικασία. Όταν έρθει η σειρά των αναγνωστέων, να μας πει την άποψη της η υπεράσπιση επί των εγγράφων. Η υπεράσπιση έχει τοποθετηθεί επί τοξικολογικής έκθεση με το να την αμφισβητεί ήδη από Ιανουάριο 2022».

Η δίκη συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη (07.09.2023), με τα αναγνωστέα έγγραφα της δικογραφίας.

Πηγή newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ