Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κακοκαιρία Daniel: 7 επίσημα οι αγνοούμενοι - Σε ετοιμότητα για εκκένωση 35 περιοχές

Aυξάνεται ο αριθμός των αγνοουμένων

Στους επτά ανέβηκε ο αριθμός των αγνοουμένων από την κακοκαιρία Daniel σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Ειδικότερα:

1. Από 5-09-2023, αγνοείται ένας (1) 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου

2. Από 06-09-2023 αγνοείται ένας (1) 77χρονος στο Πάλτση Πηλίου

3. Από 7-09-2023 αγνοούνται δύο (2) Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου

4. Στις 09-09-2023, αγνοείται ένας (1) ανάμεσα στους οικισμούς 'Αγιος Δημήτριος και Πέτρινο.

5. Στις 09-09-2023, αγνοούνται δύο (2) άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιος της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Διαδοχικά μηνύματα από το 112 για ετοιμότητα σε 35 περιοχές

Μήνυμα 112 σε δεκάδες περιοχές της Θεσσαλίας έστειλε το Σάββατο το απόγευμα η Πολιτική Προστασία, καθώς η στάθμη του Πηνηειού παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και τα νερά διοχετεύονται ανεξέλεγκτα στις γύρω περιοχές.

Αρχικά,μήνυμα  έλαβαν οι κάτοικοι των Κάτω Ραψάνη, Ιτέα, Τέμπη, Βόννη, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Λίγα λεπτά αργότερα εστάλη μήνυμα 112 και στις περιοχές Μεσάγκαλα και Στόμιο, αλλά και σε Αναγέννηση, Μέλια, Μόδεστο, Πρόδρομο, Γλαύκη, Πλατύκαμπο, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή, Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργο, Ομόλιο, Λουτρό, Κουλούρα.

Μήνυμα 112 για ετοιμότητα εκκένωσης εστάλη και στις περιοχές Στεφανοβικείο, Ριζόμυλος, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι, Μελισσά.

Μήνυμα εκκένωσης από το 112 εστάλη πριν λίγο στους κατοίκους του Ομορφοχωρίου του Κιλελέρ, με εντολή να κατευθυνθούν προς τον Πλατύκαμπο Λάρισας λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. 

Την ίδια ώρα, ενισχύονται τα φράγματα στις όχθες του Πηνειού - η στάθμη του οποίου έφτασε χθες τη νύχτα τα 10 μέτρα - ενώ συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοι κατοίκων από τα πλημμυρισμένα δυτικά προάστια της Λάρισας αλλά και το χωριό της Πηνειάδας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ