Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λιβύη: Πέντε νεκροί Έλληνες από την ελληνική αποστολή – Πώς έγινε το τροχαίο

Ήταν μέλη αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας που έφτασε στην Ντέρνα η οποία επλήγη από την κακοκαιρία Daniel

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσουν στην Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-27 οι σοροί των πέντε Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο σφοδρό τροχαίο δυστύχημα στην πόλη Ντέρνα της Λιβύης.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, «επαναπατρίζονται με Α/Φ C-27 πέντε (5) σοροί, τριών (3) στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο (2) πολιτών διερμηνέων που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών».

Τα θύματα ήταν μέλη αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας που έφτασε στην Ντέρνα η οποία επλήγη από την κακοκαιρία Ντάνιελ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο εκ των θυμάτων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Γύρω στις 7 το πρωί προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας το C-130 που μετέφερε στην Ελλάδα τους τραυματίες από το ίδιο τροχαίο δυστύχημα. Οι τραυματίες μεταφέρονται με ασθενοφόρα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Κυριακής, όταν το όχημα που μετέφερε την ελληνική αποστολή συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό. Και τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Δείτε το video:

 

Οι εικόνες σοκάρουν

Οι εικόνες από το φονικό τροχαίο σοκάρουν. Γύρω από δύο φλεγόμενα οχήματα, άνθρωποι κρατούν τα κεφάλια τους και φάρμακα είναι σκορπισμένα παντού. Όπως έγινε γνωστό, το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Η αποστολή είχε προσγειωθεί στις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής, στη Βεγγάζη και κατευθυνόταν προς την πόλη Ντέρνα που επλήγη από τις σαρωτικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Δείτε βίντεο από το σημείο. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο – Ζητωκραυγές από επιβάτες
Φώναζαν και μάλωναν με άλλους επιβάτες και το πλήρωμα – Συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία
Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο – Ζητωκραυγές από επιβάτες
Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 5χρονος
Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο αδέλφια του, η μητέρα τους και η γιαγιά τους – Πήγαν να περάσουν το δρόμο από σημείο χωρίς διάβαση
Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 5χρονος