Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανευθυνότητα στην Πάτρα: Ξέχασαν 4χρονο κορίτσι μέσα σε σχολικό λεωφορείο

Το κοριτσάκι αποκοιμήθηκε μέσα στο υπεραστικό λεωφορείο που καλύπτει το δρομολόγιο από το σπίτι του ως το νηπιαγωγείο, και ο οδηγός δεν το αντιλήφθηκε

Αναστάτωση έχει προκληθεί στη σχολική κοινότητα του Πειραματικού Νηπιαγωγείου του Πανεπιστημίου Πατρών στο Καστρίτσι Αχαΐας, από περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν μία 4χρονη μαθήτρια… ξεχάστηκε στο πούλμαν.

Σύμφωνα με καταγγελία γονέα που έγινε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», το πρωί της περασμένης Πέμπτης το λεωφορείο από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας που εκτελεί για τη φετινή σχολική σεζόν το συγκεκριμένο δρομολόγιο, ασυγκέντρωσε τα παιδιά από τα προγραμματισμένα σημεία παραλαβής κα τα μετέφερε στο σχολείο.

Ωστόσο, ένα 4χρονο κοριτσάκι του νηπιαγωγείου αποκοιμήθηκε στο κάθισμα, με αποτέλεσμα όταν το λεωφορείο έφτασε στο σχολείο για να κατεβάσει τα παιδιά, αυτό έμεινε μέσα χωρίς κάποιος να το αντιληφθεί.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο οδηγός αναχώρησε από το σχολικό συγκρότημα και στάθμευσε το λεωφορείο, χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία του νηπίου που κοιμόταν στο κάθισμα.

Το 4χρονο κοριτσάκι ξύπνησε μετά από λίγο και, έντρομο διαπίστωσε ότι βρισκόταν σε ένα άδειο λεωφορείο, το οποίο είχε σταθμεύσει κοντά στο σχολικό συγκρότημα. Τότε, άρχισε να χτυπάει τα παράθυρα και το είδε μια περαστική γυναίκα, η οποία ενημέρωσε αμέσως το σχολείο και τις Αρχές. Παράλληλα, ενημερώθηκε και ο οδηγός, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο λεωφορείο και έσπευσε αμέσως να ανοίξει τις πόρτες για να βγει το παιδί.

Ακολούθως, ενημερώθηκαν η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου για το περιστατικό αλλά και οι γονείς. Κατά πληροφορίες, το κοριτσάκι, παρά το αρχικό σοκ, παρακολούθησε το σχολικό πρόγραμμα χωρίς προβλήματα, με τους γονείς μέχρι χθες να μην έχουν προχωρήσει σε κάποια ενέργεια.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε στην «Πελοπόννησο» ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Νίκος Κλάδης, ο οποίος είπε ότι έχει γίνει έγγραφη αναφορά από την προϊστάμενη του νηπιαγωγείου. «Το παιδί έμεινε στο σχολικό για περίπου μισή ώρα και ευτυχώς, το φύλαξε ο Θεός που δεν έμεινε περισσότερο, ώστε να έχουμε άλλες συνέπειες», είπε.

«Εχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές για το περιστατικό» ήταν η λιτή δήλωση της διευθύντριας του νηπιαγωγείου.

Ενήμερη είναι και η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που είναι υπεύθυνη για τις αναθέσεις του μεταφορικού έργου των μαθητών, στην οποία διαμαρτυρήθηκαν γονείς.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο
Δεδομένου ότι οι τιμές σε δημοφιλή προϊόντα σοκολάτας έχουν ανέβει έως και 50% από πέρυσι, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μπορεί να εξελιχθεί...
Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο