Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λαμία: Έντονος καυγάς μεταξύ υποψηφίων δημάρχων - «Κότα ήσουν και κότα θα μείνεις»

Οι τηλεθεατές του δήμου Λαμιέων έμειναν εμβρόντητοι παρακολουθώντας τους κυρίους Καραΐσκο και Παπαϊωάννου να ανταλλάσσουν κατηγορίες και βαριές εκφράσεις

Για περίπου μισή ώρα, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος και ο πολιτικός του αντίπαλος στις προσεχείς αυτοδιοίκητές εκλογές, Πανουργιάς Παπαϊωάννου ,τσακώνονταν άγρια χθες το βράδυ σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή του Star Κεντρικής Ελλάδας.

Οι τηλεθεατές και οι δημότες του δήμου Λαμιέων έμειναν εμβρόντητοι παρακολουθώντας τους κυρίους Καραΐσκο και Παπαϊωάννου να ανταλλάσσουν κατηγορίες και βαριές εκφράσεις.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, αναλύοντας τους λόγους που  χώρισαν οι δρόμοι του με τον μέχρι πρότινος συνοδοιπόρο του για τον δήμο Λαμιεών, κατήγγειλε στον αέρα της εκπομπής:

«Από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, η οικογένειά μου και εγώ βιώνουμε ένα δράμα, με απειλές, με ύβρεις, οι οποίες έχουν κατατεθεί με μηνυτήρια αναφορά, σε ανύποπτο χρόνο στον Εισαγγελέα. Δεν είναι ωραίο πράγμα ο δήμαρχος να βλέπει μπράβους να περιφέρονται γύρω από το σπίτι του».

«Έχω δεχθεί τηλεφωνήματα με απειλές για τη ζωή μου, αλλά έχω δεχθεί και απειλές από τον ίδιο τον κ. Παπαϊωάννου μέσω τρίτων ότι θα με σκοτώσει…μου μετέφερε μέσω τρίτων απειλές για την ίδια μου τη ζωή και την οικογένειά μου», κατήγγειλε στον αέρα της εκπομπής ο δήμαρχος της Λαμίας

«Όλα αυτά τα έχω καταγγείλει στον Eισαγγελέα με μηνυτήρια αναφορά, σε ανύποπτο χρόνο. Τρείς φορές έχω επισκεφθεί τον Eισαγγελέα και έχω αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά. Η Eισαγγελία έχει προχωρήσει ήδη σε προκαταρκτική έρευνα».

Ο  Πανουργιάς Παπαϊωάννου από την πλευρά του αρνήθηκε κάθε κατηγορία και δήλωσε πως θα προσφύγει στην δικαιοσύνη. «Αν είναι άντρας να ανοίξει τα κινητά και να πάει στον Εισαγγελέα. Μια ζωή κότα ήταν και κότα θα μείνει....», ειπε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου στον Θύμιο Καραΐσκο και συμπλήρωσε. «Βλέπεις ότι ο κόσμος σε τιμωρεί και τώρα τρέχεις να κρυφτείς....»

Δείτε το απόσπασμα

Μετά την εκπομπή και ενώ ο Θύμιος Καραΐσκος επέστρεφε σπίτι του στη 1:00' περίπου τα ξημερώματα δέχτηκε επίθεση με πέτρες στο αυτοκίνητό του στον περιφερειακό της Λαμίας.

Λαμία

O Δήμαρχος Λαμιέων έκανε ανάρτηση στο facebook κάνοντας λόγο και τραμπούκικη επίθεση «αγνώστων». 

Από την πλευρά του ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου έκανε δήλωση για την «περίεργη», τόσο ως προς τον χρόνο όσο και ως προς τις συνθήκες, επίθεση που φέρεται να δέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων. 

Ολόκληρη τη δήλωση του Υποψηφίου Δημάρχου Πανουργιά Παπαϊωάννου:

«Καταδικάζω απερίφραστα την ομολογουμένως «περίεργη», τόσο ως προς τον χρόνο όσο και ως προς τις συνθήκες, επίθεση που φέρεται να δέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων. Καταδικαστέα είναι και η απόπειρα σύνδεσης του περιστατικού με τη χθεσινοβραδινή συζήτηση στο Star Κεντρικής Ελλάδας, όπως επιχειρήθηκε με επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου Λαμιέων που διανεμήθηκε στις τρεις τα ξημερώματα.

Η εν λόγω συζήτηση, αν και αφορούσε τον σχολιασμό μιας δημοσκόπησης, εξελίχθηκε σε μια, χωρίς προηγούμενο, συκοφαντική και ανήθικη επίθεση εναντίον μου από τον απερχόμενο Δήμαρχο με προφανείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Μια επίθεση, που «συμπτωματικά» εκδηλώθηκε 19 μέρες πριν τις εκλογές και αμέσως μετά την παρουσίαση κάρτας όπου αποτυπωνόταν η πρόθεση ψήφου. Σας δίνω τον λόγο μου, ότι η προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη για την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου αλλά και για τον έλεγχο των οικονομικών του Δήμου, που αποτελεί ηθική υποχρέωση κυρίως απέναντι στους συμπολίτες μου, θα είναι άμεση και θα πάει μέχρι τέλους. Απέναντι σε όσους επιχειρούν να διχάσουν τον λαό της Λαμίας ως μια απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνουν στην καρέκλα, τους καθιστώ σαφές ότι δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω στις γκεμπελικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Θα διαφυλάξω με κάθε νόμιμο μέσο την ενότητα του Λαμιώτικου λαού και την ομαλή δημοκρατική διαδικασία. Συνεχίζουμε δυνατά για τη μεγάλη νίκη στις 8 Οκτωβρίου και την αλλαγή σελίδας στον Δήμο μας!» .

Πηγή: lamiareport.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ