Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κακοκαιρία Daniel: Πόσιμο νερό στο Βόλο μετά από 16 μέρες – Εξαιρούνται 5 περιοχές

Αγώνας δρόμου γίνεται μετά από 16 μέρες για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που προκάλεσαν οι φονικές πλημμύρες.

Πόσιμο και κατάλληλο για κατανάλωση κρίθηκε το νερό στο Βόλο μετά από 16 μέρες, με εξαίρεση πέντε περιοχές. Στις χθεσινές ανακοινώσεις από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον κύριο Σερέτη, στην καθιερωμένη ενημέρωση που έγινε από το Συντονιστικό στην Λάρισα, ανακοινώθηκε ότι επιβεβαιώθηκε από τους ελέγχους τους εβδομαδιαίου ελέγχους που έγιναν, ότι είναι πόσιμο και κατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση το νερό του Βόλου, με κάποιες εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις αφορούν στις Τοπικές Κοινότητες Μακρινίτσας, Δράμας, Χανίων, Ιωλκού και Πορταριάς, για τον λόγο ότι σε αυτές τις περιοχές δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη το σύστημα χλωρίωσης. Επίσης, έγινε η επισήμανση ότι η σύσταση μάλλον προς κάποιες ομάδες ατόμων, τους υπερτασικούς για παράδειγμα, να μην προβαίνουν σε πόση του νερού για λόγους που αφορούν στην υγεία τους.

 

Τι θα γίνει με τα σχολεία στη Λάρισα – Τα σενάρια που εξετάζονται

Συνεχίζονται οι αυτοψίες ενώ αυξάνεται μέρα και με τη μέρα ο αριθμός των αιτήσεων που υποβάλλονται από τους πληγέντες. Όσον αφορά στο μεγάλο θέμα των σχολείων, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή είπε στην ΕΡΤ, ότι τα σχολεία θα παραδοθούν μόνο εφόσον οι αίθουσες εξασφαλιστεί η απόλυτη προσβασιμότητα και εφόσον οι αίθουσες θα είναι καθαρές και στατικά επαρκής. Περιμένουμε τις εισηγήσεις των δημάρχων, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για να λάβουμε την απόφαση, είπε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή.

Τουλάχιστον στην περιοχή της Λάρισας, τα σχολεία τα οποία αντιμετωπίζουν σχολικά συγκροτήματα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι δύο, στη Φαλάνη και στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης. Στις άλλες περιοχές οι ζημιές είναι ελάχιστες ή έχουν αποκατασταθεί. Εξετάζονται διάφορα σενάρια, όπως, οι μαθητές των δύο αυτών σχολείων ενδεχομένως να μετακινηθούν για το διάστημα το οποίο θα απαιτηθεί για να αποκατασταθούν οι ζημιές σε άλλο σχολείο, ενώ η κ. Μακρή είπε ότι το ενδεχόμενο της τηλεκπαίδευσης υπάρχει μόνο για πολύ πολύ ακραίες περιπτώσεις, εφόσον δηλαδή δεν υπάρχει άλλη λύση.

Αποδόθηκε από τις 6 σήμερα τα ξημερώματα στην κυκλοφορία και για τα βαρέα οχήματα έως 44 τόνους στο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, μεταξύ Συκουρίου και Γυρτώνης.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ