Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάλος με οδηγό λεωφορείου: «Αφού δεν μπορείς γιατί βγαίνεις» είπε σε ΑμεΑ

Παρέμβαση από Σταϊκούρα

Τη συμπεριφορά ενός οδηγού του ΟΑΣΑ καταγγέλλει άτομο με αναπηρία σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βίντεο με το απίστευτο περιστατικό καταγράφεται ο διάλογος και όσα συνέβησαν όταν το άτομο με αναπηρία επιχείρησε να μπει στο λεωφορείο αλλά δεν λειτουργούσε η ράμπα.

Μάλιστα, ο οδηγός του λεωφορείου του είπε ευθαρσώς να μη βγαίνει έξω από το σπίτι του χωρίς βοηθό!

Αφού τελικά ο οδηγός του ΟΑΣΑ βοήθησε το ΑμεΑ να μπει στο λεωφορείο, ακολούθησε δεύτερος γύρος προσβλητικής συμπεριφοράς καθώς ακούγεται να του λέει "ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όλα στην τσέπη...".

Όπως αναφέρει στο τέλος του βίντεο, ο νεαρός άνδρας θα συνεχίσει να μετακινείται με λεωφορεία μέχρι η εμπειρία του να είναι αξιοπρεπής.

@kapten_amearika

Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_

♬ original sound - Κάπτεν ΑμεΆρικα - Κάπτεν ΑμεΆρικα

Παρέμβαση Σταϊκούρα

Ανάρτηση για το περιστατικό με την προσβλητική συμπεριφορά του οδηγού σε έναν άνθρωπο με αναπηρία, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

"Χθες έλαβε χώρα ένα λυπηρό συμβάν κατά την προσπάθεια επιβίβασης ενός συμπολίτη μας ΑμεΑ σε λεωφορείο των Συγκοινωνιών Αθηνών. Ενημερωθήκαμε άμεσα και τη Δευτέρα θα υποδεχθούμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Χρήστο Μελέτη για να συζητήσουμε μαζί του τα θέματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες που έχουν τεθεί, εξαρχής, στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί και σχετικές ενέργειες", αναφέρει ο υπουργός.

Τη συμπεριφορά του οδηγού για όσα είπε απευθυνόμενος σε άτομο με αναπηρία καταδικάζουν ΟΑΣΑ και ΟΣΥ με ανακοίνωσή τους. Όπως τονίζουν ο οδηγός θα κληθεί στο Πειθαρχικό.

Σημειώνεται ότι η ΟΣΥ αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε το περιστατικό ξεκίνησε την προσπάθεια ταυτοποίησης του οδηγού και πλέον ειναι πολύ κοντά στον εντοπισμό του.

Η ανακοίνωση

Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού.

Ενεργοποιήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών(η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από τον εντοπισμό ναρκωτικών μέσα σε σχολείο της Πάτρας
Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στα σχολεία της Πάτρας- Κρυμμένα στα ρολόγια της ΔΕΗ οι ουσίες
Βίντεο ντοκουμέντο από τον εντοπισμό ναρκωτικών μέσα σε σχολείο της Πάτρας