Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σφοδρή καταιγίδα σαρώνει το Βόλο - Ήχησε 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας

volos-daniel

Έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, υπόγεια, σπίτια και επιχειρήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου επιβάλλει η Αστυνομία από τις 18.40 απόψε με μήνυμα του 112 που εστάλη στους κατοίκους της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, αφού από το απόγευμα σαρώνεται όλη η περιοχή από καταρρακτώδη βροχή θυμίζοντας σε ένταση και ποσότητα νερού τις ημέρες του Daniel.


«Με εντολή της αστυνομίας, η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου απαγορεύεται, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» γράφει το μήνυμα του 112.

 

Ήδη υπάρχουν προβλήματα στον Βόλο και τα προάστιά του όπου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, υπόγεια, σπίτια και επιχειρήσεις από την πολύ σφοδρή καταιγίδα ,ενώ απειλεί και πάλι να ξεχειλίσει ο Κραυσίδωνας όπως και την προηγούμενη φορά.

Έχουν πλημμυρίσει οι Λεωφόροι Αθηνών, Λαμπράκη και Λαρίσης με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κίνηση των αυτοκινήτων όπως και στους οδικούς κόμβους της περιοχής.

Στην Αγριά του Βόλου έχει διακοπεί η κίνηση στην παραλιακή λεωφόρο και το νερό έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά παρά το γεγονός ότι εργάζονταν συνεχώς συνεργεία εκσκαφής για να κρατήσουν χωρίς προβλήματα το ρέμα στην περιοχή.

Πάνω από τον Βόλο,στο Πήλιο όπου και πολλά προάστια της πόλης, η βροχή είναι πολύ έντονη που συνοδεύεται από αστραπές και κεραυνούς, τα νερά κατεβαίνουν με τεράστια δύναμη και απειλούν να σαρώσουν τα πάντα.

Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου προτρέπει τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και αναφέρει συγκεκριμένα ότι "Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα."

Στο μεταξύ, το Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας «Elias» έχει λάβει από σήμερα το πρωί έως στις 6 το απόγευμα 168 κλήσεις στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκ των οποίων οι 125 ήταν από την Εύβοια.

 Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ​​​​​

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

elaiolado
«Τέλεια καταιγίδα» για ελαιολάδο - Προειδοποιεί ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο
Καύσωνες, υψηλά επιτόκια και πληθωρισμός συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που ωθεί στα ύψη τις τιμές
«Τέλεια καταιγίδα» για ελαιολάδο - Προειδοποιεί ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο