Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εικόνες καταστροφής στο Βόλο – Ορμητικοί χείμαρροι έγιναν οι δρόμοι (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Κάτοικοι εγκλωβίστηκαν και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά – Ολονύκτιοι απεγκλωβισμοί από Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ

Εικόνες μεγάλης καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των δήμων της Μαγνησίας και της περιφέρειας με το πρώτο φως της ημέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου, αλλά και σε ολόκληρο τον νομό.

Από το πρωί γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα και η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα. Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς. Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ μεγάλες είναι οι ποσότητες λάσπης.

Σημειώνεται πως από χθες ο Κραυσίδωνας «είχε σπάσει», με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης. Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά του Βόλου όπου οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια. Συνολικά η πόλη αντιμετώπιζε πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να γίνονται απροσπέλαστοι.

 

Η διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου παραμένει από χθες αργά το απόγευμα. Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου, ενώ περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται μέσα στην πόλη του Βόλου, όπως επίσης στις Aλυκές και την Αγριά. Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους και το νερό σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

 

Πλημμύρισε και το νοσοκομείο του Βόλου

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μίλησε για δύσκολο βράδυ ενώ τα σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή θα μείνουν κλειστά. «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην πόλη, μείνετε σπίτια σας» δήλωσε.

Δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν και η στάθμη το βράδυ είχε φτάσει σε κάποια σημεία τους 70 πόντους, ενώ στην Αγριά και στις Αλυκές είχε φτάσει το ένα μέτρο. Στην Αγριά οι κάτοικοι με κουβάδες και σκούπες προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά από τις περιουσίες τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις στην Αγριά και στις Αλυκές πολίτες εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και στα αυτοκίνητά τους.

Ανησυχητική και η εικόνα που καταγράφηκε το βράδυ και στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου η στάθμη του νερού ξεπερνούσε το ύψος του υπογείου.

Η κατάσταση στον Βόλο ήταν δραματική από νωρίς το βράδυ. Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια και η κυκλοφορία απαγορεύτηκε για λόγους ασφαλείας. Οι δρόμοι στο κέντρο, η οδός Αναλήψεως, ο περιφερειακός, μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Νερό και ρεύμα κόπηκαν τον βράδυ στις περισσότερες περιοχές.

«Η κατάσταση είναι τραγική, έχουν πλημμυρίσει τα πάντα. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι. Η γειτόνισσά μου, πλημμύρισε στο ισόγειο και όλοι βρίσκονται στον πάνω όροφο του σπιτιού τους χωρίς ρεύμα», ανέφερε κάτοικος στην οδό Ζάχου μιλώντας στον taxydromos.

Την ίδια ώρα η πυροσβεστική δεχόταν κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών. Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 800 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία. 

Το 199 δέχθηκε κλήση προς βοήθεια και από τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, τα 2 μέλη του οποίου (η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου και ο τεχνικός της δημόσιας τηλεόρασης) μετέδιδαν ρεπορτάζ για το σπάσιμο του ποταμού Κραυσίδωνα και εγκλωβίστηκαν.

Δείτε φωτογραφίες:

bolos_plimmyres_1.jpg
bolos_plimmyres_2.jpg
bolos_plimmyres_3.jpg
bolos_plimmyres_4.jpg
bolos_plimmyres_5.jpg
bolos_plimmyres_6.jpg
bolos_plimmyres_7.jpg

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ