Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπέος: Στο 70% έχει αποκατασταθεί το ρεύμα στο Βόλο - Το 30% έχει νερό

«Δεν μπορεί η Περιφέρεια να καθαρίσει σε 15 μέρες εκατομμύρια τόνους φερτών υλικών», δήλωσε ο δήμαρχος του Βόλου

Στο 70% έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον Βόλο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Αχιλλέα Μπέο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως ελπίζει μέχρι αύριο να έχει αποκατασταθεί πλήρως το ρεύμα και σταδιακά, σε διάστημα 10 ημερών το αργότερο, το νερό θα έχει πάει σε όλα τα χωριά της Μαγνησίας.

Ο Αχιλλέας Μπέος σημείωσε πως από την πρώτη κακοκαιρία, ό,τι φτιάχτηκε για την υδροδότηση, καταστράφηκε.

«Γύρω στο 70% ο Βόλος έχει ρεύμα κι ελπίζουμε ως αύριο να έχει αποκατασταθεί πλήρως. Μπορεί να περάσουν χωρίς ρεύμα το υπόλοιπο 30% τη νύχτα. Ετσι μου μετέφεραν από τη ΔΕΗ. Είναι δύσκολες στιγμές για όλους όσοι εργάζονται. Ειδικά για τους εργαζόμενους σε αυτές τις συνθήκες», είπε αρχικά ο δήμαρχος Βόλου.

«Όσον αφορά το νερό, με τις νέες καταστροφές, ό,τι φτιάξαμε, έστω και προσωρινά, κατέρρευσαν. Εχουν γίνει κάποιες επισκευές. Το 30% σε Βόλο και Νέα Ιωνία έχει νερό. Ελπίζω ως αύριο το βράδυ να αποκατασταθεί πλήρως το ρεύμα σε Βόλο και Νέα Ιωνία, ώστε να έχουν και νερό όλοι οι κάτοικοι και στα χωριά. Υπομονή από τον κόσμο. Δεν θέλω να δίνω ελπίδα ψεύτικη, αλλά μία εβδομάδα με δέκα μέρες στα χωριά δεν προβλέπω να πάρουν νερό. Οπου δεν θα υπάρχει νερό μέχρι την πλήρη αποκατάσταση, θα σταλούν παλέτες με νερά στους κατοίκους», είπε αρχικά ο δήμαρχος Βόλου.

Μπέος: Δεν μπορεί η Περιφέρεια να καθαρίσει σε 15 μέρες εκατομμύρια τόνους φερτών υλικών

Σε ερώτηση για το τι εργασίες έγιναν ώστε να αποφευχθούν οι χθεσινές καταστροφές, ο Αχιλλέας Μπέος απάντησε:

«Τα φρεάτια δεν ήταν πρόβλημα. Οι λάσπες και τα φερτά υλικά δημιούργησαν προβλήματα. Τα ποτάμια και τα ρέματα ανήκουν στην Περιφέρεια. Πρέπει το κράτος να τα παραχωρήσει στον δήμο. Να έχουμε εμείς την ευθύνη. Δεν καθαρίστηκαν από την Περιφέρεια τα ρέματα, αλλά και πώς να το κάνουν όταν υπάρχουν εκατομμύρια τόνοι φερτά υλικά, για τα οποία χρειάζονται τρεις μήνες για να καθαριστεί ο ποταμός; Δεν πρόλαβαν μέσα σε δύο εβδομάδες. Εκαναν ό,τι μπορούσαν. Τι να προλάβουν να βγάλουν;».

Δείτε το βίντεο 

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

plateia-navarinou-thessaloniki-akinita
Τι αλλάζει στα στεγαστικά: Δάνεια σε νέους έως 45 ετών έως και στο 90% της αξίας του ακινήτου
Προϋποθέσεις ευκολότερης χορήγησης στεγαστικών δανείων σε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων δημιουργεί το νέο πλαίσιο χρηματοδότησης των νοικοκυριών της...
Τι αλλάζει στα στεγαστικά: Δάνεια σε νέους έως 45 ετών έως και στο 90% της αξίας του ακινήτου
Έτοιμο στα τέλη του 2026 το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο
Τι δήλωσε στην TV100 η υπεύθυνη Διεύθυνσης της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ελιάννα Κονιάλη
Έτοιμο στα τέλη του 2026 το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο