Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αχιλλέας Μπέος: «Νόμιζα ότι βρισκόμουν στους καταρράκτες του Νιαγάρα» (VIDEO)

Μάχη για τις ζημιές από την κακοκαιρία στο Βόλο - Κατά 80% έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και κατά 65% η υδροδότηση

Κατά 80% έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο Βόλο και κατά 65% η υδροδότηση, μετά τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο ο δήμαρχος Βόλου διευκρίνισε ότι το νερό δεν είναι πόσιμο καθώς οι αγωγοί γέμισαν ξανά με λάσπες. Σημείωσε ακόμα ότι στα χωριά θα αργήσει να αποκατασταθεί η βλάβη καθώς είναι δύσκολο να τα προσεγγίσουν τα συνεργεία, λόγω των καταστροφών στο οδόστρωμα.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν δοθεί οι πρώτες αποζημιώσεις στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel ενώ έχουν ξεκινήσει τα πρώτα έργα.

Ο κ. Μπέος εκτίμησε ότι η βροχή που προκάλεσε ο Elias ήταν εντονότερη από εκείνη του Daniel σημειώνοντας χαρακτηριστικά:«Νόμιζα πως βρισκόμουν στους καταρράκτες του Νιαγάρα»

Είπε ακόμα ότι απαιτούνται «τουλάχιστον 20 ημέρες για να καθαρίσει η πόλη από τους τόνους φερτών υλικών προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης».

 

«Δεν είναι ώρα για κλάματα και μουρμούρα. Σηκώνουμε τα μανίκια με πρώτο εμένα να δουλέψουμε» συνέχισε ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στη συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης ότι θα επισκεφθεί τον Βόλο, είπε «να έρθει το συντομότερο αλλά να πάρει τον Τάιλερ και όχι τον τέιλορ τον ράφτη για να γυρίσουμε την πόλη, να πάρουμε τα φτυάρια να βοηθήσει».

Απαντώντας στην κριτική που γίνεται για τους λόγους που οδήγησαν στην νέα καταστροφή στον Βόλο μέσα σε 20 ημέρες, ο δήμαρχο της πόλης υποστήριξε ότι «με τα μούτρα είχαμε πέσει και είχαμε καθαρίσει την πόλη. Τα ρέματα είχαν γεμίσει με εκατομμύρια τόνους πέτρες, χώματα φερτά υλικά. Η ευθύνη πάντως δεν είναι δική μου αλλά της περιφέρειας».

Κατά τον ίδιο «υπάρχουν δύο στάδια για να επιστρέψει ο Βόλος: Το πρώτο είναι να καθαρίσουμε μπάζα και πέτρες και να έχει νερό η πόλη και μετά θα ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις».

Στο κλείσιμο της συνέντευξης σχολίασε: «δεν το πήραν χαμπάρι οι πολιτικοί; Περιμένουμε να γίνει μια καταστροφή για να κάνουνε αντιπολίτευση; Ρε δεν ντρέπονται λίγο. Πρέπει να σταματήσει αυτό».

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου:

Πηγές: skai.gr, protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δυναμικό παρών στο Φεστιβάλ Καννών δίνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Το Φεστιβάλ θα είναι από τους βασικούς εισηγητές της πρώτης ετήσιας συνάντησης των ευρωπαϊκών αγορών
Δυναμικό παρών στο Φεστιβάλ Καννών δίνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης