Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υγειονομική απειλή στη Θεσσαλία: Άταφα παραμένουν εκατοντάδες νεκρά ζώα (VIDEO)

Ζευγάρι κτηνοτρόφων έχασε περίπου 700 αιγοπρόβατα και 20 μέρες μετά τα νεκρά ζώα ακόμη δεν έχουν συλλεχθεί

Πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες, που καταγράφονται στα χωριά της Θεσσαλίας, μετά την κακοκαιρία. Πολλά από τα ζώα που έχουν πνιγεί παραμένουν άταφα αποτελώντας υγειονομική βόμβα.

Ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων από την Ζηλευτή Τρικάλων ζει τον δικό του «Γολγοθά». Έχασε περίπου 700 αιγοπρόβατα και 20 μέρες μετά τα νεκρά ζώα δεν έχουν συλλεχθεί από τους ιθύνοντες. Μάλιστα, για να προχωρήσει η διαδικασία χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα.

Η κτηνοτρόφος Ιωάννα Καρρά μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega, ανέφερε ότι δεν υπάρχει οργάνωση και συνεργασία μεταξύ της εταιρείας καύσης των ζώων, του δήμου και της περιφέρειας. «Το δυσάρεστο είναι ότι έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας για να γίνει η λογική διαδικασία. Να έρθουν δηλαδή και να συλλέξουν τα νεκρά ζώα. Τις πρώτες ημέρες δεν είχε υποχωρήσει το νερό οπότε δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ζώα έξω. Αφού υποχώρησε ήταν θέμα του δήμου και της εταιρείας να έρθουν να τα παραλάβουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ακολουθούν μια διαδικασία. Ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια και την εταιρεία μεταφέρουν τα ζώα. Η εταιρεία όμως έπρεπε να είχε και κατευθυντήριες γραμμές».

Τα ζώα λοιπόν, από τη συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα συλλέχθηκαν μόλις προχτές. «Τα βγάλαμε την περασμένη Πέμπτη και τα μισά τα πήραν προχτές μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ευελπιστούμε τα υπόλοιπα να τα πάρουν σήμερα το πρωί», σημείωσε η κα Καρρά και εξήγησε ότι στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας η διαδικασία έγινε μέσα σε 3 μέρες. Εμάς έχουν περάσει 20».

Δείτε το video:

Πηγή: megatv.com

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ