Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απάτη στη Ρόδο: Την δελέασε με Market pass και της άρπαξε περίπου 9.000 ευρώ

Η γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από δήθεν λογιστή που την έπεισε ότι δικαιούται το επίδομα

Συνολικά 8.968 ευρώ έκαναν φτερά από τον τραπεζικό λογαριασμό μιας 35χρονης Αλβανίδας που κατοικεί μόνιμα στη Ρόδο και έπεσε θύμα απάτης με δέλεαρ το επίδομα Market pass που της έταξε ένας άγνωστος, ο οποίος την κάλεσε από ελληνικό κινητό τηλέφωνο.

Όπως κατήγγειλε η γυναίκα στην Ασφάλεια, ο δράστης της τηλεφώνησε την περασμένη Δευτέρα, της συστήθηκε ως λογιστής και την έπεισε ότι δικαιούται το επίδομα, για την καταβολή του οποίου έπρεπε να ακολουθήσει μια διαδικασία στην οποία εκείνος θα την καθοδηγούσε. Χωρίς να υποψιαστεί ότι είχε να κάνει με απατεώνα, η 45χρονη ακολούθησε τις οδηγίες του και του παραχώρησε άθελά της πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της.

Όμως, αργότερα διαπίστωσε ότι έγιναν από αυτόν τρεις μεταφορές ποσών ύψους 2.998, 2.990 και 2.980 ευρώ σε ισάριθμους λογαριασμούς άλλης τράπεζας. Οι αστυνομικοί ερευνούν για να εντοπίσουν τους δικαιούχους των τριών λογαριασμών, αλλά και τον «μαϊμού» λογιστή που εξαπάτησε την αλλοδαπή και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ