Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συγκίνηση στα Τέμπη: Μνημόσυνο για τους οπαδούς ΠΑΟΚ - Παρών ο Γιώργος Σαββίδης

Στεφάνια στη μνήμη των 6 οπαδών που χάθηκαν στο δυστύχημα

Με συγκίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι φιλάθλους του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα που έγινε πριν 24 χρόνια στα Τέμπη.

Παρούσα ήταν η οικογένεια του Δικεφάλου, ενώ παρών ήταν και ο Γιώργος Σαββίδης. 

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν από την ομάδα του ΠΑΟΚ οι Στέφανος Τζίμας, Γιώργος Βρακάς και Λευτέρης Λύρατζης οι οποίοι είναι εκτός αποστολής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Να σημειωθεί πως στεφάνι στην μνήμη των έξι αδικοχαμένων παιδιών έστειλαν και σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ από το εξωτερικό (Μόναχο και Ντίσελτνορφ). «Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε αυτά τα παιδιά που έχασαν την ζωή τους για τον ΠΑΟΚ», ανέφερε στο μήνυμά του ο Β' αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Άλκης Ησαϊάδης.

Η μαύρη μέρα του ΠΑΟΚ με 6 νεκρούς οπαδούς

Ήταν 4 Οκτωβρίου 1999 όταν γράφτηκε μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του ΠΑΟΚ αλλά και συνολικά του ελληνικού αθλητισμού γράφτηκε . Ένα λεωφορείο μετέφερε 77 οπαδούς του δικεφάλου από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη μετά από αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Φτάνοντας στα Τέμπη το όχημα συγκρούστηκε με φορτηγάκι και έπειτα εξετράπη της πορείας του πέφτοντας σε χαντάκι. Το ρολόι έγραφε 4:30 τα ξημερώματα, όταν κατά τη σύγκρουση 6 οπαδοί έχαναν τη ζωή τους. Νεκρός από τη σύγκρουση κι ο οδηγός του οχήματος με το οποίο συγκρούστηκε το λεωφορείο.

Οι οπαδοί ήταν στην πλειονότητα από τον σύνδεσμο του Κορδελιού. Όλοι τους νέα παιδιά από 17 ετών μέχρι και 25.

Τη μαύρη λίστα με τους έξι νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ συμπλήρωναν τα ονόματα Χαράλαμπος Ζαπουνάκης, ετών 20, Δημήτριος Ανδρεαδάκης, ετών 25, Χριστίνα Τζιόβα, ετών 18, Αναστάσιος Θέμελης, ετών 22, Γεώργιος Γκανάτσιος, ετών 17, Κυριάκος Λαζαρίδης, ετών 17.

Στη μνήμη τους κάθε χρόνο τελείται μνημόσυνο στο μνημείο που έχει στηθεί στην κοιλάδα των Τεμπών.

Φωτογραφίες sdna.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ