Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τζιτζικώστας: Το Κιλκίς κινητήριος δύναμη στην ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας

Συμμετείχε στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Δήμου Παιονίας, για να δοθεί επιτέλους λύση στο ζήτημα της ασφάλειας του οδικού άξονα Ευζώνων – Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από Πολύκαστρο έως Χαλάστρα

Την πόλη του Κιλκίς επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας εν όψει των περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας, παρουσία υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της «Αλληλεγγύης» στο Κιλκίς, επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο της παράταξης στο Κιλκίς, τη λαϊκή αγορά και το κέντρο της πόλης, ενώ συμμετείχε στην εκδήλωση «Αφήνω το κινητό και πιάνω το ποδήλατο», που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πολιτών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Κιλκίς. Μία πρωτοποριακή βιωματική δράση προώθησης της οδικής ασφάλειας για τα παιδιά, με έμφαση στη χρήση του ποδηλάτου και των μέσων μικροκινητικότητας, στο περπάτημα και στην εξοικείωση με τις ανάγκες μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία.

Επίσης ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» συμμετείχε, όπως είχε δεσμευτεί, στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Δήμου Παιονίας, για να δοθεί επιτέλους λύση στο ζήτημα της ασφάλειας του οδικού άξονα Ευζώνων – Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από Πολύκαστρο έως Χαλάστρα.

Στην πόλη του Κιλκίς ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, επαγγελματίες, εμπόρους, καταστηματάρχες, παραγωγούς και εργαζόμενους, για ζητήματα καθημερινότητας, για το έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον Δήμο Κιλκίς, όπως και για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, τις υποδομές, τη βελτίωση των συνθηκών στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, την πολιτική προστασία και τον πολιτισμό.

«Το Κιλκίς αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια κινητήριο δύναμη στην αναπτυξιακή διαδικασία συνολικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επιχειρήσαμε να βελτιώσουμε τις υποδομές, με συγκεκριμένα έργα που ολοκληρώθηκαν και ολοκληρώνονται. Και τα καταφέραμε. Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα στο αστικό κέντρο του Κιλκίς, αλλά και στα χωριά. Παλέψαμε για να πάψουν να υφίστανται ανισότητες και αδικίες, για να έχουν οι συμπολίτες μας στο Κιλκίς το δικό τους μερίδιο στην ανάπτυξη του τόπου. Ενισχύσαμε την επιχειρηματικότητα και δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα. Εργαστήκαμε για να φέρουμε νέες επενδύσεις, προοπτική για όλους τους συμπολίτες μας. Μετατρέψαμε την πόλη, τον Δήμο, την Περιφερειακή Ενότητα σε έναν τόπο πιο σύγχρονο, πιο έξυπνο, πιο πράσινο και κυρίως πιο ανθρώπινο. Με αναβαθμισμένα σχολεία, με νέους δρόμους, με φυσικό αέριο, με ποιοτικό πόσιμο νερό, με υποδομές αποχέτευσης, με σύγχρονο νοσοκομείο και κέντρα υγείας, με σπουδαίες κοινωνικές υποδομές. Αυτός ο αγώνας δεν τελείωσε. Το Κιλκίς έχει ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές, ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης. Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά να κάνουμε. Με το πρώτο έργο που θα παραδώσουμε εντός του 2024 να είναι το πολύπαθο τμήμα Άσσηρος – Νέα Σάντα του δρόμου Θεσσαλονίκης – Κιλκίς. Ένα έργο, το οποίο αποδείχτηκε προβληματικό, με ευθύνη του αναδόχου, αλλά πλέον προχωρήσαμε σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, για να αναλάβει το έργο νέος ανάδοχος και το παραδίδουμε μέσα στους επόμενους μήνες. Οι εργασίες μάλιστα αρχίζουν αμέσως μετά τις εκλογές και κλείνουμε έτσι μια πολυετή εκκρεμότητα οριστικά. Με τη δική σας εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια δυναμώνουμε το Κιλκίς, δυναμώνουμε τη Μακεδονία. Με τη δική σας εμπιστοσύνη θα οδηγήσουμε το Κιλκίς στην επόμενη μέρα, θα κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι ακόμα ένα άλμα μπροστά», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» αναφέρθηκε στα σημαντικότερα από τα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον Δήμο Κιλκίς:
-Υποστήριξη επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας με το πρόγραμμα «Διέξοδος».
-Ανάπτυξη και αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών Επιμελητηρίου Κιλκίς.
-Κατάρτιση ανέργων για την απόκτηση δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας.
-Νέα Είσοδος Κιλκίς, Οδικός Άξονας Θεσσαλονίκη – Κιλκίς και τμήμα Άσσηρος - Νέα Σάντα.
-Εργασίες αποκατάστασης, βελτίωσης και σήμανσης του οδικού δικτύου.
-Ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου.
-Σχέδιο ύδρευσης και ασφάλειας νερού.
-Εγκατάσταση επεξεργασίας στραγγισμάτων.
-Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.
-Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος.
-Επικουρικό προσωπικό τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και στα Κέντρα Υγείας.
-Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας ανοιχτού τύπου.
-Καθαρισμός ρεμάτων.
-Ανάδειξη και προβολή του Κιλκίς σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
-Βελτίωση και αναβάθμιση υποδομών προσβασιμότητας στη λίμνη Δοϊράνη.
-Εκσυγχρονισμός εξοπλισμού Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης».
-Κέντρο Κοινότητας.
-Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ «ΒηματίΖΩ».
-Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας – Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς.
-Θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.
-Θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας για παιδιά με αναπηρία.
-Νέα σύγχρονα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία σε όλα τα σχολεία.
-Εργασίες βελτίωσης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.
-Εργασίες βελτίωσης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.
-Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία και μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
-Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος.
-Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.
-Ενίσχυση 694 νέων αγροτών και χρηματοδότηση 200 γεωργικών επενδύσεων.

Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε το παρών και στην κινητοποίηση των κατοίκων της Παιονίας για να αποκτήσει χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου το τμήμα που ενώνει το Πολύκαστρο με τη Χαλάστρα, μήκους 44 χλμ., όπου έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα πάνω από 50 συνάνθρωποί μας τα τελευταία χρόνια και τραυματίστηκαν 160. Ο κ. Τζιτζικώστας είχε δεσμευτεί ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αποκατάσταση του δρόμου από την κυβέρνηση, που αποτελεί και πύλη εισόδου της χώρας και το έπραξε σήμερα, με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση διαμαρτυρίας. Υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να πιέζει την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο ζωής όχι μόνο για την Παιονία, αλλά για την Κεντρική Μακεδονία και τη χώρα συνολικά, ενώ δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα αναλάβει διαπαραταξιακή πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τον Δήμο Παιονίας και εκπροσώπους των κατοίκων, ώστε να συναντηθούν στην Αθήνα με τα αρμόδια Υπουργεία και το ΤΑΙΠΕΔ, που έχουν την ευθύνη για την κατασκευή του έργου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έγινε δισεκατομμυριούχος από λάθος της τράπεζας και δεν πείραξε ούτε δολάριο
Ο Darren James θεωρήθηκε ο 26ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, αφού η τράπεζα του έστειλε κατά λάθος το απίστευτο ποσό των 50 δισεκατομμυρίων...
Έγινε δισεκατομμυριούχος από λάθος της τράπεζας και δεν πείραξε ούτε δολάριο