Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προσοχή σε απάτες με το Market Pass – Πώς «σήκωσαν» 10.000 ευρώ από τράπεζες

Πώς οι επιτήδειοι εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες – Τι συμβουλεύει η αστυνομία

Επιτήδειοι προφασιζόμενοι τους λογιστές οι οποίοι μεσολαβούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του market pass πιο σύντομα βρίσκουν ανυποψίαστους πολίτες και τούς «σηκώνουν» τους λογαριασμούς. Ήδη, στα «δίχτυα» τους έπεσαν ένας 78χρονος από τη Πάτρα, και μια 39χρονη από την Εύβοια.

Στην Πάτρα ο απατεώνας τηλεφώνησε στον ηλικιωμένο, και αφού του συστήθηκε ως βοηθός του λογιστή του τον έπεισε πως χρειαζόταν τα προσωπικά του στοιχεία για να του πιστωθεί στο λογαριασμό του το ποσό των 450 ευρώ από το market pass. Ο ηλικιωμένος τα έδωσε και λίγο αργότερα «έκαναν φτερά» από τον λογαριασμό του 7.500 ευρώ.

Στην Εύβοια ο δράστης προφασίστηκε τον γιο του λογιστή της 39χρονης και της ζήτησε τους κωδικούς της τράπεζας ώστε να της πιστωθεί το ποσό του επιδόματος. Η γυναίκα έκανε το λάθος και τους έδωσε, και την επόμενη μέρα που πήγε να τσεκάρει αν μπήκαν τα λεφτά διαπίστωσε πως έλειπαν από τον λογαριασμό της 2.260 ευρώ.

Η ΕΛΑΣ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να μην αποκαλύπτουν σε οποιονδήποτε προσωπικά στοιχεία και κωδικούς τραπέζης.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτισμένο σε τοίχο σε κομμάτια το κρυμμένο όπλο στις φυλακές Κορυδαλλού (ΦΩΤΟ)
Ο έλεγχος έγινε σήμερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες, σε κενό, υπό κατασκευή, κελί του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού
Κτισμένο σε τοίχο σε κομμάτια το κρυμμένο όπλο στις φυλακές Κορυδαλλού (ΦΩΤΟ)