Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΑΔΕΔΥ: Περιοδεία στον Παλαμά – Χωριά παραμένουν πνιγμένα στη λάσπη (ΦΩΤΟ)

Κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ επισκέφτηκε την περιοχή και ενημερώθηκε για το μέγεθος των καταστροφών

Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα είχε συναντήσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ενημερωθεί για την έκταση των προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, μετά την επίσκεψη στα Τρίκαλα, κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, επισκέφτηκε την πληγείσα περιοχή του Παλαμά όπου όπως αναφέρει: «είδε από κοντά την έκταση και το μέγεθος των καταστροφών σε όλα τα επίπεδα. Ολική καταστροφή σε τεράστιες εκτάσεις και καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού κτλ αλλά και σε δημόσιες υποδομές».

Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων: «Το κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισκέφτηκε και είχε μια ενημέρωση από τον Δήμαρχο Παλαμά για την κατάσταση που επικρατεί και πως διαμορφώνεται, δέκα ημέρες μετά την καταστροφή. Είδε, όμως, από κοντά και τις προσπάθειες των εθελοντών και τη βοήθεια που προσφέρουν συνολικά, στα πλαίσια, φυσικά, των δυνατοτήτων τους.

Η επίσκεψη στο χωριό Βλόχος ήταν σοκαριστική. Ένα χωριό πνιγμένο μέσα στις λάσπες ακόμη, με ολική καταστροφή των πάντων, οικοσκευών, κλινοσκεπασμάτων, ρουχισμού κτλ όλα στοιβαγμένα στους δρόμους για πέταμα, κατεστραμμένα από το νερό να έχει φθάσει στις στέγες και με έντονη και διάχυτη τη μυρωδιά παντού.

plimmyres_palamas_2.jpeg

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο εργατικό κέντρο, ακούστηκαν οι απόψεις των εργαζομένων και του Προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, τους προβληματισμούς και τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα.

Από τη πλευρά της Εκτελεστικής Επιτροπής ανακοινώθηκε η βοήθεια που έχει αποφασιστεί να δοθεί στους πληγέντες νομούς της Θεσσαλίας, οι περαιτέρω ενέργειες που προτίθεται να προβεί και ζητήθηκε να καταθέσει και το Νομαρχιακό Τμήμα με υπόμνημα τις θέσεις και τα αιτήματα που θέλει να στηρίξει, να προωθήσει και να αναδείξει η ΑΔΕΔΥ, με κάθε δυνατό μέσο.

Καλούμε τους πάντες, εργαζομένους, σωματεία, ομοσπονδίες, φορείς κτλ να συνεχίσουν να στηρίζουν με κάθε τρόπο τους πληγέντες, διότι η κατάσταση είναι ακραία, πολλοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν, πλέον, απολύτως τίποτα και βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση».

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

elaiolado
«Τέλεια καταιγίδα» για ελαιολάδο - Προειδοποιεί ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο
Καύσωνες, υψηλά επιτόκια και πληθωρισμός συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που ωθεί στα ύψη τις τιμές
«Τέλεια καταιγίδα» για ελαιολάδο - Προειδοποιεί ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο