Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στην Κρήτη 1.500 τουρίστες από το Ισραήλ - Δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω

Έχουν εγκλωβιστεί στην Κρήτη Ισραηλινοί τουρίστες με τις ακύρωσεις πτήσεων προς Τελ Αβίβ λόγω του πολέμου που έχει ξεσπάσει

Η εισβολή των τρομοκρατών της Χαμάς στο Ισραήλ έχει ξεκινήσει τον πόλεμο γεγονός που οδήγησε σε ακύρωση των πτήσεων προς Τελ Αβίβ με συνέπεια να έχουν μείνει στο Ηράκλειο περίπου 1.500 Ισραηλινοί τουρίστες που κάνουν διακοπές και δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Αυτός είναι ο αριθμός και παραμένουν εδώ στην Κρήτη γιατί τα τελευταία 24ωρα ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις, προγραμματισμένες και τσάρτερ» είπε στο Ράδιο Κρήτη ο κ. Μανόλης Αποστολάκης, εκπρόσωπος του Tred Touristic Services, ενός από τους μεγαλύτερους tour operators του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, αυτή την περίοδο κάνουν διακοπές στο νησί ζευγάρια και οικογένειες που παραμένουν στα ξενοδοχεία τους, κυρίως στη Χερσόνησο, περιμένοντας ενημέρωση για το πότε μπορούν να ταξιδέψουν.

Ο Μιχάλης Βλατάκης πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ανέφερε ότι το Σάββατο περίπου 20 Ισραηλινοί που έκαναν διακοπές στην Κρήτη και θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους, προτίμησαν να μην ταξιδέψουν, έφυγαν από το αεροδρόμιο και πήγαν σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου μέχρι να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. «Εδώ νιώθουν ασφαλείς» ανέφερε.

Ωστόσο από την Κυριακή (8/10) δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο και οι Ισραηλινοί που έχουν ολοκληρώσει τα πακέτα των διακοπών τους, επωμίζονται πλέον οι ίδιοι τα έξοδα της παραμονής τους στο νησί.

«Πολλοί θέλουν να φύγουν, άλλοι φοβούνται και θέλουν να μείνουν, αρκετοί μας ενημερώνουν ότι δεν έχουν χρήματα, άλλοι θεωρώ ότι θα έρθουν σε επαφή με τους Ισραηλινούς που έχουν αγοράσει εξοχικά σπίτια στην Κρήτη και θα τους ζητήσουν φιλοξενία» ανέφερε ο κ.Αποστολάκης.

Να σημειωθεί ότι το 2022 έκαναν διακοπές στην Κρήτη 134.000 Ισραηλινοί, φέτος το νούμερο εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 150.000 και οι ξενοδόχοι αγωνιούν για τις οφειλές από τους Ισραηλινούς τουρ οπερέιτορς που φθάνουν τα 3-4 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους