Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάκης Αρναούτογλου: Πρωτοφανής καιρός στα τέλη Οκτωβρίου – Πόσο θα κρατήσει

Και ο Νοέμβριος θα μπει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Μπορεί να βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου με το χειμώνα να πλησιάζει, μόνο ημερολογιακά ωστόσο καθώς ο καιρός δε λέει να κρυώσει. Και αυτή την εβδομάδα θα συνεχίσει να ζεστός και υγρός όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, κάνοντας λόγο για πρωτοφανές κύμα ζέστης για τα τέλη του Οκτωβρίου σε όλη τη βαλκανική χερσόνησο.

Το θερμό κύμα που εμφανίζεται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων έχει επηρεάσει έντονα την περιοχή, με την θερμοκρασία κατά τόπους να φτάνει και να ξεπερνά τους 32-33°C. Μάλιστα, η απόκλιση της θερμοκρασίας ξεπέρασε ακόμη και τους 13-15°C, πάνω από την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020.

Όπως πρόσθεσε, η ζέστη θα παραμείνει όλες τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τα τέλη του Οκτώβρη, αλλά θα συνεχιστεί και στις αρχές Νοεμβρίου που επίσης θα μπει με αρκετή ζέστη κατά μέσο όρο, για τα δεδομένα της εποχής, αλλά και με νοτιάδες που κατά περιόδους θα αφήνουν κάποιες μπόρες σε ορισμένες περιοχές. Αντίθετα, στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, ο καιρός είναι άκρως φθινοπωρινός.

Δείτε αναλυτικά το δελτίο καιρού με το Σάκη Αρναούτογλου:

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου παρέθεσε στοιχεία και γραφήματα αναφορικά με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες επικράτησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες (20-22.10.2023) στην Ανατολική Ευρώπη και κατά βάση στα Βαλκάνια.

t2m_eu_oct_211023-scaled.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ