Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πυρκαγιές: Αποζημιώσεις ύψους 49 εκατ. ευρώ για το καλοκαίρι του 2023

Σημειώνεται ότι η έρευνα περιλαμβάνει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις δασικές πυρκαγιές που επικράτησαν στην Ελλάδα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2023

Σε σχεδόν 49 εκατ. ευρώ εκτιμώνται οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων για τις δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τις ζημιές των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων από τις δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023.

Σημειώνεται ότι η έρευνα περιλαμβάνει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις δασικές πυρκαγιές που επικράτησαν στην Ελλάδα τους μήνες Ιούλιο (με εστίες κυρίως σε Σαρωνίδα, Ρόδο, Λουτράκι, Αγχίαλο) και Αύγουστο του 2023 (με εστίες σε Φυλή, Ασπρόπυργο, Βοιωτία, Καβάλα και Έβρο).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ασφαλιστικών εταιριών που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρθηκαν συνολικά 403 ζημιές και το ύψος των αποζημιώσεων εκτιμάται, συνολικά, σε 48,78 εκατ. ευρώ. Από αυτές, 387 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 48,65 εκατ. ευρώ), 9 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 43 χιλ. ευρώ) και 7 ζημιές τις ασφαλίσεις μεταφορών (εκτίμηση 85 χιλ. ευρώ).

«Ιδιαίτερα βαρύς ο απολογισμός από τις δασικές πυρκαγιές του 2023»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Μεταφορών και Αντασφαλίσεων, Ερρίκος Μοάτσος, δήλωσε σχετικά: «Ο απολογισμός των δασικών πυρκαγιών του 2023 ήταν ιδιαίτερα βαρύς, με αποτέλεσμα η Ελλάδα το 2023 να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας των χωρών της Ευρώπης ως προς τη δριμύτητα των πυρκαγιών. Η ελληνική ασφαλιστική αγορά από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε τη διαδικασία των αποζημιώσεων, με το συνολικό ποσό που θα πληρωθεί από τον κλάδο να είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί για δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς, τα καταστροφικά γεγονότα δεν τελείωσαν με τις πυρκαγιές, καθώς το Σεπτέμβριο είχαμε την καταστροφική κακοκαιρία Daniel (βροχοπτώσεις - πλημμύρες). Η έρευνα για την εκτίμηση των αποζημιώσεων αυτών αναμένεται να ολοκληρωθεί και να δημοσιευτεί το προσεχές διάστημα».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε προφυλακισμένος κατηγορούμενος
Το περιστατικό σημειώθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ όταν ο 31χρονος άρχισε να κόβεται με την τηλεκάρτα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε προφυλακισμένος κατηγορούμενος
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκκληση Ζελένσκι για επείγουσες παραδόσεις όπλων
«Η τρομοκρατία πρέπει πάντα να ηττάται και όποιος μας βοηθάει να σταθούμε απέναντι στη ρωσική τρομοκρατία είναι ένας αληθινός υποστηρικτής της ζωής»,...
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκκληση Ζελένσκι για επείγουσες παραδόσεις όπλων