Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Από τον Alexis στον Oliver και τη Bettina: Πώς λέγεται τελικά η κακοκαιρία που έρχεται

Πώς λέγεται η κακοκαιρία που θα χτυπήσει τη χώρα

Η κακοκαιρία Bettina βρίσκεται ήδη στη χώρα μας με ισχυρές βροχές, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο. Ωστόσο από χθες έχει προκληθεί «μπέρδεμα» με τις ονομασίες. Στην αρχή μάθαμε ότι έρχεται ο Alexis, ο οποίος στη συνέχεια έγινε… Oliver και τελικά Bettina. 

Την απάντηση έδωσε ο Θοδωρής Κολυδάς κάνοντας λόγο για τις «τράμπες» των χαρτών.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του:

  1. Ο Alexis έσβησε στην Τυνησία
  2. Μέχρι να βγει νέα ονομασία το μεσημέρι , είχε δοθεί αυτόματα το ανεπίσημο Oliver
  3. Το μεσημέρι οι Ιταλοί έδωσαν το επίσημο Bettina στο νέο χαμηλό.
  4. To απόγευμα ο Oliver “πήγε” ΒΔ & ήρθε ανεπίσημα ο Phil

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης, ο καιρός θα επιδεινωθεί καθώς βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο θα σκεπάσει τη χώρα. Η κακοκαιρία θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Α. Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής 

α. στα δυτικά από τις απογευματινές ώρες θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

β. στα ανατολικά από τις βραδινές ώρες νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο έως 9 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

γ. Εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (26-11-23) στα δυτικά και τη νύχτα και στα ανατολικά.

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται

α. από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (25-11-23) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα και από το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

β. από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και πρόσκαιρα στη νότια Πελοπόννησο, τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τη δυτική Θεσσαλία.

γ. Τα ισχυρά φαινόμενα τη νύχτα του Σαββάτου θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εξασθενήσουν.

Γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής στα ηπειρωτικά ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους