Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα - Η πρώτη πρόγνωση Μαρουσάκη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πώς θα κυλίσουν οι επόμενες ημέρες

Στην πρόβλεψη ότι από σήμερα (29/11) θα αρχίσουν να εκτονώνονται σιγά-σιγά τα φαινόμενα έντονης βροχόπτωσης στη Δυτική Ελλάδα προέβη ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, η κακοκαιρία θα αρχίσει να κινείται προς το Αιγαίο. Χθες σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις που έφεραν περίπου 50 τόνους νερού ανά στρέμμα προς την περιοχή της Πάτρας, όμως, όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης, τα φαινόμενα αυτά είναι φυσιολογικά για μήνα Νοέμβριο, που φημίζεται για τις έντονες καταιγίδες.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, για αύριο Πέμπτη (30/11) αναμένεται ακόμη καλύτερος καιρός, καθώς τα φαινόμενα περιορίζονται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και προς τα βορειοδυτικά, με τους νοτιάδες να επιμένουν.

Επίσης, και την Παρασκευή (1/12) αναμένεται να έχουμε ένα ανάλογο καιρικό μοτίβο, καθώς θα σημειωθούν βροχές στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπως και στα δυτικά, στην περιοχή της Ηπείρου και του Βορείου Ιονίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Το Σαββατοκύριακο έρχεται μια θερμή αέρια μάζα από την Αφρική που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία, ακόμη και πάνω από τους 22-23 βαθμούς Κελσίου, παρά τις αραιές κατά τόπους συννεφιές. Παράλληλα, αναμένεται μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής προς τη χώρα μας.

Συμπερασματικά, οι βροχές μέχρι την Παρασκευή (1/12) θα περιορίζονται μέρα με τη μέρα, και από Σαββατοκύριακο ανεβαίνει ο υδράργυρος και πάμε σε καθαρά ανοιξιάτικο καιρό.

Μαρουσάκης: Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;

Σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε και μια μικρή πρόβλεψη για τα Χριστούγεννα, λέγοντας ότι υπάρχει πιθανότητα το ανοιξιάτικο σκηνικό να διατηρηθεί και μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Οι καμήλες του Νότου νικάνε τις αρκούδες του Βορρά παρότι το ημερολόγιο θα δείχνει Δεκέμβρη! Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;», έγραψε ο μετεωρολόγος στην ανάρτησή του στο Facebook.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κομισιόν: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Μη ορθή μεταφορά της ευρωπαϊκής οδηγίας στο ελληνικό δίκαιο για την καταπολέμησητης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες διαπίστωσε η...
Κομισιόν: Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Τροχαίο στη Ναύπακτο: «Δεν πρόλαβα να φρενάρω, μάλλον κόλλησε το γκάζι»
Ο ηλικιωμένος άνδρας υποστήριξε ότι κόλλησε το γκάζι στο αυτοκίνητό του και για τον λόγο αυτό προκάλεσε το σοκαριστικό τροχαίο στη Ναύπακτο
Τροχαίο στη Ναύπακτο: «Δεν πρόλαβα να φρενάρω, μάλλον κόλλησε το γκάζι»