Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε έλλειψη από τα ράφια φαρμακείων 109 σκευάσματα

Μεταξύ των φαρμάκων με περιορισμένη διαθεσιμότητα τα επτά είναι νοσοκομειακά, τα πέντε είναι εμβόλια και τα τρία είναι σκιαγραφικά

Σε 109 φαρμακευτικά σκευάσματα παρατηρούνται ελλείψεις στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τον σημερινό κατάλογο του ΕΟΦ για τα 52 από τα 109 σκευάσματα υπάρχει μόνιμη και έκτακτη ανάγκη κάλυψη της ζήτησης ενώ τα 57 βρίσκονται σε περιορισμένη διαθεσιμότητα. Μεταξύ των φαρμάκων με περιορισμένη διαθεσιμότητα τα επτά είναι νοσοκομειακά, τα πέντε είναι εμβόλια και τα τρία είναι σκιαγραφικά.

Από εκείνα για τα οποία υπάρχει παρατηρείται αναζήτηση για έκτακτη κάλυψη σε σημαντικό ποσοστό είναι κυρίως νοσοκομειακά σκευάσματα.

Ο ΕΟΦ έχει προχωρήσει τον περασμένο Ιούλιο σε απαγόρευση παράλληλων εισαγωγών των φαρμάκων που ήταν σε έλλειψη με τους φαρμακοποιούς να αναφέρουν ότι η απαγόρευση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθεί η κατάσταση.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε προφυλακισμένος κατηγορούμενος
Το περιστατικό σημειώθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ όταν ο 31χρονος άρχισε να κόβεται με την τηλεκάρτα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε προφυλακισμένος κατηγορούμενος
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκκληση Ζελένσκι για επείγουσες παραδόσεις όπλων
«Η τρομοκρατία πρέπει πάντα να ηττάται και όποιος μας βοηθάει να σταθούμε απέναντι στη ρωσική τρομοκρατία είναι ένας αληθινός υποστηρικτής της ζωής»,...
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκκληση Ζελένσκι για επείγουσες παραδόσεις όπλων