Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτοί είναι οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τις Πανελλήνιες 2024

panelinies

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τους Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής – ΕΒΕ για τις Πανελλήνιες 2024.

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), βάσει των οποίων θα διαγωνιστούν μαθητές και υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις το καλοκαίρι του 2024.

Η απόφαση με τους συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) των σχολών, τμημάτων και των εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και οι συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής των ειδικών και μουσικών μαθημάτων και των πρακτικών δοκιμασιών, έχει υπογραφεί και αποσταλεί προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Στην απόφαση έχουν συγκεντρωθεί οι συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) τόσο αυτών που ορίστηκαν αρχικά όσο και αυτών που έχουν τροποποιηθεί, κατόπιν πρότασης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των Συναρμόδιων Υπουργείων, για την συμμετοχή των υποψηφίων  στις Πανελλαδικές εξετάσεις  έτους 2024,  για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων και στις Α.Σ.Τ.Ε.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

Τι είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Η ΕΒΕ  καθορίζεται από το υπουργείο Παιδείας και αφορά την πρόσβαση των υποψηφίων, μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, στα Ελληνικά ΑΕΙ. Καθιερώθηκε από την πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τον Ιανουάριο 2021 και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο του 2021.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) είναι θεσμοθετημένη ελάχιστη βάση μορίων, η οποία διαμορφώνεται ενιαία από συσχέτιση των μέσων όρων των επιδόσεων βαθμολογίας των υποψηφίων. Αυτός πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή (ο οποίος ορίζεται, συνήθως, στο 0,80 – 1,00 – 1,20 της ΕΒΕ) που αποφασίζεται από το κάθε τμήμα ΑΕΙ, σε κάθε ελληνικό πανεπιστήμιο ή πολυτεχνείο, και το οποίο στρογγυλοποιείται στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο. Ο συντελεστής θα πρέπει να ευρίσκεται εντός του διαστήματος ελάχιστης και μέγιστης τιμής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ