Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρέντη: «Γνωρίζω μόνο ότι σταμάτησε η αιμορραγία», αναφέρει ο παππούς του αστυνομικού

Ήταν να πάρει μετάθεση στη Θεσσαλονίκη ο βαριά τραυματισμένος αστυνομικός

Δύσκολη είναι η κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα την περασμένη Πέμπτη στου Ρέντη μετά τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Ο παππούς του νεαρού αστυνομικού σε δηλώσεις του στο Mega μίλησε για τον εγγονό του που δίνει στο νοσοκομείο: «Είμαι μονάχος, τα παιδιά είναι όλα κάτω, δεν ξέρω τίποτα. Απλώς ξέρω μόνο, με πήραν ότι σταμάτησε η αιμορραγία. Κατά τα άλλα είναι κρίσιμη η στιγμή, δεν ξέρω. Τώρα ο Θεός, ό,τι πει ο Θεός», είπε αρχικά ο κ. Γιώργος.

Ανέφερε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη. Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως ο εγγονός του από μικρός "είχε μεράκι να γίνει αστυνομικός" και συμπλήρωσε: «Βγήκε από το λύκειο πήγε στη σχολή κατευθείαν, έδωσε εξετάσεις, τα πέρασε όλα, βγήκε από τη σχολή, πέρασε από εκεί όλα, έκανε τα χρόνια του εκεί και μετά κατευθείαν στην Αθήνα στα ΜΑΤ. ».

Ο κ. Γιώργος είπε πως ο εγγονός του "είναι πολύ ήσυχος, πολύ φιλότιμος", ενώ πρόσθεσε πως  «Ήταν να πάρει απόσπαση να του δώσουν για να έρθει Θεσσαλονίκη...».

 Συνάδελφος του 31χρονου περιγράφει τις δραματικές στιγμές

«Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές του έριξαν , ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στο δρόμο, με τη ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Σχετικά ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας», είπε ο αστυνομικός.

«Προσπάθησε ένας αστυνομικός της διμοιρίας να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά. Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος. Ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία. Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στο μηρό. Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις. Έπεσαν σίγουρα δέκα ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί», σημείωσε.

«...Τα επεισόδια κράτησαν δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ο συνάδελφός μου τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, και αφού είχαμε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις. Εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν επί τούτου για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι, όπως είπαν οι γιατροί, του έσωσε τη ζωή και του έδωσε το δικαίωμα να παλέψει για τη ζωή του».

Με πληροφορίες από megatv.com

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη
Η ελληνική οπτική απέναντι στις Ευρωεκλογές σχεδόν έχει εξοστρακίσει τη λέξη Ευρώπη από τις προγραμματικές διακηρύξεις
Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη