Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επεισόδια και χημικά στη Σύνοδο των Πρυτάνεων – Διαμαρτυρία από φοιτητές (ΦΩΤΟ)

Περίπου 700 φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο που γίνεται η Σύνοδος και διαμαρτύρονται για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Το δικό τους μήνυμα επιχειρούν να επικοινωνήσουν φοιτητικοί σύλλογοι από το Καβούρι, εκεί όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων. Οι φοιτητές αντιδρούν στις μεθοδεύσεις για παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αυτή την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι, περίπου 700 φοιτητές σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, στους χώρους του οποίου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη με διμοιρίες των ΥΜΕΤ  (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης).

Αυτή την ώρα στο Καβούρι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνοδος των πρυτάνεων, επικρατεί ένταση. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι φοιτητές επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, λόγω της συγκέντρωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Καραμανλή (Παραλιακή) στο ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βάρης - Κορωπίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο. Η εκτροπή των αυτοκινήτων γίνεται προς Λ.Βάρης - Κορωπίου.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια:

ximika_epeisodia_synodos_prytaneon_2.jpg
ximika_epeisodia_synodos_prytaneon_1.jpg
ximika_epeisodia_synodos_prytaneon_3.jpg
ximika_epeisodia_synodos_prytaneon_4.jpg
ximika_epeisodia_synodos_prytaneon_5.jpg
ximika_epeisodia_synodos_prytaneon_6.jpg

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καιρίδης για από Γάνδη: Χρειαζόμαστε παραπάνω ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
Συμμετείχε στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Μετανάστευσης της ΕΕ για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της εφαρμογής του νέου Συμφώνου
Καιρίδης για από Γάνδη: Χρειαζόμαστε παραπάνω ευρωπαϊκή χρηματοδότηση