Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στην επανεκκίνηση του επιβατικού τρένου Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Αποκατάσταση έπειτα από τις φυσικές καταστροφές

Μετά τις τεράστιες καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας “Ντάνιελ” που είχε πλήξει και τον σιδηρόδρομο, σήμερα έγινε η επανεκκίνηση του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα για το επιβατικό τρένο με επιβαίνοντα και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Σε δηλώσεις του στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας επεσήμανε ότι, “Σήμερα πραγματοποιείται η αποκατάσταση των δρομολογίων σε όλο το μήκος της γραμμής από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, μετά από 3 μήνες λόγω των φυσικών καταστροφών. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου. Είναι το δεύτερο βήμα που γίνεται είχε προηγηθεί ένα από την προηγούμενη Κυριακή. Για τα εμπορευματικά δρομολόγια. Ακολουθούν αλλά τρία ουσιαστικά βήματα” σημείωσε αρχικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και συνέχισε:

“Από τα τρία βήματα το ένα είναι η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη κόστους 200 εκατομμυρίων ευρώ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Αποκατάσταση που θα ακολουθήσει το 2024 και το 2025. Δεύτερον είναι η οργανωτική αναδιάρθρωση των φορέων του σιδηροδρόμου και τρίτον επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου. Ο ελληνικός σιδηρόδρομος μπαίνει και πάλι βήμα-βήμα στις ράγες”.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης τόνισε ότι, “μετά από πέντε μέρες που ξεκίνησαν τα εμπορευματικά τρένα, σήμερα ήρθε η σειρά των επιβατικών να ξεκινήσουν τα δρομολόγια από Αθήνα -Θεσσαλονίκη και αντίθετη διαδρομή. Τέσσερα ζεύγη την ημέρα από Αθήνα -Θεσσαλονίκη και σιγά -σιγά πιστεύουμε ότι η επιβατική κίνηση, λόγω των εορτών θα αυξάνεται και ο κόσμος θα εμπιστεύεται για την μεταφορά του το μέσο αυτό. Όλα πήγαν καλά και η γραμμή Δομοκού -Λάρισας είναι για πάνω από 80 χλμ την ώρα αλλά για λόγους ασφαλείας έχουμε αποφασίσει τα τρένα να κινούνται με αυτή την ταχύτητα μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου και στις δυο γραμμές“.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με μειωμένη ταχύτητα σε ορισμένα σημεία του δικτύου με συνολικό χρόνο διαδρομής τις 4 ώρες και 53 λεπτά από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο
Δεδομένου ότι οι τιμές σε δημοφιλή προϊόντα σοκολάτας έχουν ανέβει έως και 50% από πέρυσι, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μπορεί να εξελιχθεί...
Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο